Kvitová zvládla třísetovou bitvu, Siniaková a Veselý v Cincinnati končí

Dobrý vstup do turnaje v Cincinnati má za sebou Petra Kvitová. Česká tenistka se sice na kurtu zapotila, po dvou hodinách a pěti minutách však slavila vítězství a postup do dalšího kola. Kateřina Siniaková a Jiří Veselý po prohrách končí.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Cincinnati (Aktualizováno: 22:19 14. 8. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová úvodní zápas na turnaji v Cincinnati zvládla.

Tenistka Petra Kvitová úvodní zápas na turnaji v Cincinnati zvládla. | Zdroj: Reuters

Na úvod turnaje, na němž vítězství z loňského roku obhajuje jiná Češka Karolína Plíšková, čekala na momentálně čtrnáctou hráčku světa Estonka Anett Kontaveitová.

Vstup do utkání se přitom české hráčce vůbec nepovedl. První set trval jen dvacet sedm minut a Kvitová ho prohrála 1:6.

O poznání napínavější zábavu nabídlo druhé dějství. V něm si obě soupeřky jednou vyměnily podání, jinak si však byly na servisu jisté a sadu tak musel rozhodnout až tie-break. Zkrácenou hru pak česká tenistka ovládla suverénně 7:2 a vynutila si rozhodující třetí set.

Ten začala rodačka z Fulneku solidně, když hned v úvodním gemu sebrala 28. hráčce světového žebříčku servis. Totéž se však hned v další hře povedlo i Kontaveitové. Rozhodující pro vývoj zápasu byl nakonec gem číslo sedm – ten po boji získala Češka, když využila svůj druhý brejkbol.

Kvitová si následně udržela servis a v závěrečné hře přidala další brejk – celkově tak třetí set získala poměrem 6:3 a raduje se z postupu do druhého kola. Tam dvojnásobnou wimbledonskou vítězku čeká buďto Američanka Stephensová, a nebo Češka Lucie Šafářová.

Krátce po dvacáté hodině se na kurt dostala i jiná krajanka Kvitové, Kateřina Siniaková – o postup do druhého kola se jednadvacetiletá tenistka rvala s Italkou Giorgiovou. 

Mladá česká tenistka nastupovala do utkání z hlediska postavení na žebříčku coby favoritka - v pořadí WTA ji patří 41. místo, to Camila Giorgiová je až 82. To se však na průběhu utkání bohužel pro Siniakovou neprojevilo.

Hned čtyřikrát přišla v první sadě rodačka z Hradce Králové o podání a Italka první sadu ovládla 6:2. O moc vyrovnanější nebyl ani druhý set - v něm ztratila Siniaková servis třikrát a stejně jako v předchozím dějství se zmohla jen na dva vyhrané gemy.

Zda další české zástupkyně na turnaji navážou na postupující Kvitovou či vyřazenou Siniakovou, ukáže úterní večer - to se na kurty v Cincinnati dostane Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.

V mužské části turnaje mělo Česko dva zástupce. Jako první se na amerických kurtech představil Jiří Veselý. Soupeřem 44. muže tenisového žebříčku byl vytáhlý Chorvat Ivo Karlovič. 

První set Veselý prohrál 3:6, druhý stejným poměrem získal. Nejvyrovnanější byla nakonec rozhodující sada, kterou rozhodlo ztracené Veselého podání v šestém gemu. Karlovič třetí dějství ovládl 7:5 a pro českého hráče tak turnaj skončil.

Až zítra čeká úvodní vystoupení na turnaji na Tomáše Berdycha. České tenisové jedničce nadělil los těžkého soupeře, kterým je zraněními sužovaný, ale talentovaný Argentinec Del Potro. 

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Cincinnati:

Kvitová (14-ČR) - Kontaveitová (Est.) 1:6, 7:6 (7:2), 6:3.

Giorgiová (It.) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:2.

Karlovič (Chorv.) - Veselý (ČR) 6:3, 3:6, 7:5.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme