Kvitové na US Open roste sebevědomí, v osmifinále vyzve španělskou favoritku

Výhry a sebevědomí sbírala po těžkém návratu pomalu, ale teď na US Open v New Yorku září. Tenistka Petra Kvitová vylepšila své grandslamové maximum v komplikované sezoně a díky hladkému vítězství nad Francouzkou Garciaovou si na turnaji zahraje osmifinále.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„Jsem za to ráda, že jsem se udržela mentálně. Věděla jsem, že zápas bude těžký a budu muset být hodně dobře připravená. Už ze zápasu z Cornetovou jsem věřila, že mám šanci s ní hrát ‚ping-pong‘,“ řekla po zápase Radiožurnálu Petra Kvitová.

Kvitová je v osmifinále US Open, Francouzce Garciaové nadělila kanára

Číst článek

I ten největší tenisový stadion Arthura Ashe zřejmě přispěl k tomu, že předvedla velký výkon. A českou hráčku může těšit, že se jí to povedlo opakovaně. A že „vlny zůstaly jen v moři,“ jak připomněla svá rozkolísaná představení z dřívější doby.

„Hodně mi pomáhal i servis. Po gemu na 5:4, kdy jsme se hodně tahaly, jsem to výborně doservírovala. Snad mi to pomůže i do budoucnosti,“ přeje si.

Dělat velké závěry ze tří výher a dvou výborných výkonů v řadě by si ale Petra Kvitová netroufla, stejně jako její trenér. Přesto může mít bývalá světová dvojka vyšší sebevědomí i díky tomu, jakým způsobem dokáže zápasy procházet.

'Popereme se'

„Každé vítězství a dobře zvolená taktika, která vyjde, pomáhá hráči ve vlastní sebedůvěře, že je na správné cestě. Že je jen otázka času, kdy se to projeví. Doufám, že Péťa to tak má a začíná si víc a víc věřit,“ chválí trenér Vaněk svou svěřenkyni.

O další výhru se Petra Kvitová pokusí v dalším velkém zápase, zatím v tom vůbec největším, proti Španělce Garbiňe Muguruzaové, zřejmě největší favoritce celého US Open, která teď drží první příčku v „živém“ světovém žebříčku.

„Doufám, že to bude nějaký dobrý kurt a popereme se o to. Tyhle zápasy mi hrozně chyběly, ty nervy a boje, které na grandslamech přichází,“ těší se Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme