Kvitové se nedařilo ani v oblíbeném New Havenu, prohrála už první zápas

Tenistka Petra Kvitová vypadla na turnaji v New Havenu už v prvním kole, když hladce podlehla Číňance Čang Šuaj 2:6 a 1:6. Trápení Češek podtrhla Barbora Strýcová porážkou od Rusky Kasatkinové.

New Haven Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Turnaj v New Havenu je poslední ženskou přípravou před US Open, Češkám se na něm ale nedaří. Po Kateřině Siniakové a Kristýně Plíškové vypadly i Barbora Strýcová a především třetí nasazená Petra Kvitová, navíc hladce, když proti Číňance Čang Šuaj uhrála jen tři gemy.

Kvitové se přitom v Connecticutu vždy dařilo, v posledních letech došla vždy minimálně do semifinále a třikrát celý turnaj vyhrála, jenže tentokrát působila na kurtu odevzdaně. Nešlo jí první podání a často dělala nevynucené chyby.

Číňanka, 29. hráčka světového žebříčku, rychle objevila recept, jak na bývalou světovou dvojku vyzrát a v každém setu proměnila dva brejkboly, sama o podání nepřišla. Po 69 minutách hry proměnila Čang Šuaj druhý mečbol a postoupila do druhého kola.

Sedmá nasazená Barbora Strýcová vedla nad Ruskou Kasatkinovou v úvodu zápasu rychle 3:0, pak jí ale úplně odešel servis. Vlastní podání ztratila pětkrát za sebou a ztratila nejen první set, ale zároveň mladou soupeřku pustila do vedení i ve druhé sadě.

S turnajem se poslední česká zástupkyně rozloučila po hodině a 51 minutách prohrou 5:7 a 3:6.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme