Kvitovou čeká boj o postup do 3. kola Wimbledonu. Zápasy jí pomáhají k léčení operované ruky

Tenistku Petru Kvitovou čeká boj o postup do třetího kola Wimbledonu s Američankou Brengleovou a svým způsobem také rehabilitace. Právě zápasy totiž pomáhají k léčení operované levé ruky.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová a její radost po vítězství v prvním kole Wimbledonu.

Petra Kvitová a její radost po vítězství v prvním kole Wimbledonu. | Zdroj: Reuters

„U takových poranění, které jsou v oblasti dlaně a prstů, říkám, že funkce formuje. Petra tím, jak drží raketu, tak má rehabilitaci každý den,“ vysvětluje Radiožurnálu Radek Kebrle, lékař, který Petře Kvitové v prosinci silně pořezanou levou ruku operoval.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová rehabilituje ruku hrou.

„Člověk, který rukama nepracuje, tak při takovém poranění je strašně těžké ho namotivovat a najít aktivitu, při které by používal takzvaný hrubý úchop. U ní ve chvíli, kdy šlachy a jizvy byly dostatečně pevné, tak v podstatě jen vzala zpět do ruky to, s čím pracovala celý život, což je obrovská výhoda.“

Ale i když lékař Kebrle říká, že ruka je zásadním způsobem vyřešená, Petra Kvitová o ni musí pečovat neustále, po zápasech, i mezi nimi.

„Musím ji protahovat, protože má tendence se stahovat, jak držím křečovitě raketu. Během zápasu se musím natírat tím, aby mi neklouzala. Po zápase leduju a masíruju jizvy,“ přibližuje svá cvičení Kvitová.

A jestli si je v Londýně ještě zopakuje, bude jasné po zápase s Američankou Brengleovou. Kromě Kvitové bude bojovat o postup do třetího kola i čtveřice dalších českých singlistů Barbora Strýcová, Kristýna Plíšková, Lukáš Rosol a Jiří Veselý. 

Jaroslav Plašil, nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme