Evropský tým pro Laver Cup má už pět členů, Tomáš Berdych ve výběru chybí

Do výběru Evropy do druhého ročníku Laver Cupu bylo nominováno už pět členů. Není mezi nimi loňský účastník Tomáš Berdych, kterého trápí dlouhodobé problémy se zády a vynechává kvůli nim i poslední letošní grandslam US Open. V týmu nechybí například hvězdý Roger Federer nebo Novak Djokovič.

Tento článek je více než rok starý.

Chicago Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer s trofejí pro vítěze Laver Cupu

Roger Federer s trofejí pro vítěze Laver Cupu | Zdroj: Reuters

Federer loni v září v pražské O2 areně zajistil tenistům Evropy premiérový triumf a letos od 21. do 23. září v Chicagu opět povede celek starého kontinentu.

Tomáš Berdych kvůli potížím se zády vynechá po Wimbledonu i US Open. Z první stovky bude jediný

Číst článek

Poprvé se představí v Laver Cupu Srb Novak Djokovič a v dnešní nominaci kapitána Björna Borga jsou i Bulhar Grigor Dimitrov a Belgičan David Goffin.

Všech pět tenistů v evropském výběru aktuálně figuruje do 11. příčky světového žebříčku. Jedno místo ještě nechal Borg volné, posledního člena by měl oznámit v příštím týdnu.

"Loni v Praze jsem si užil spoustu legrace a jsem nadšený, že i v Chicagu budu součástí týmu. Se skvělými spoluhráči se pokusíme titul obhájit," řekl pro web soutěže Zverev, světová čtyřka.

Ve výběru světa má kapitán John McEnroe také zatím pět hráčů. Jsou to Argentinci Juan Martín del Potro s Diegem Schwartzmanem, Jihoafričan Kevin Anderson, Australan Nick Kyrgios a před domácím americkým publikem si zahraje John Isner.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme