Laver Cup slaví úspěch. Bude se v Praze hrát Turnaj mistryň?

Tenisový Laver Cup byl sportovním i marketingovým úspěchem, a to nejen pro Australany, kteří projekt do Prahy přivezli. Vydělali na něm promotérské agentury, libeňská hala a také sami diváci. A protože se v Česku daří pořádat velké sportovní podniky dlouhodobě, je možné, že se fanoušci další významné tenisové akce v příštích letech dočkají znovu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tým Evropy, vítězů 1. Laver Cupu

Tým Evropy, vítězů 1. Laver Cupu | Zdroj: Reuters

Nadpis: Laver Cup úspěchem, Turnaj mistryň v Praze? 'My tu diskusi vedeme už od května', uvedl Černošek.

Tony Godsick je manažerem Rogera Federera a výkonným ředitelem společnosti Team8, která stojí za Laver Cupem. Godsick si v rozhovoru pro Radiožurnál pochvaloval, jak dobrou volbou bylo umístit úvodní ročník soutěže do středu Evropy. „Od řady lidí jsem slyšel, že spěchali, jen aby viděli všechny místní pamětihodnosti. Sport a turismus se skvěle spojily dohromady. Věřte tomu, že Praha je pro spoustu lidí vysněnou destinací.“

Vymyslel, organizoval, rozhodl. Laver Cup byl lepší, než jsem myslel, zářil Roger Federer

Číst článek

Na australských pořadatelích bylo vidět, že jsou spokojení a připojí se ke svým kolegům z Davis Cupu a Fed Cupu, kteří se z finálových zápasů vraceli v minulých letech s podobným úsměvem. Velké tenisové akce v Praze bývají zárukou kvality a také bezpečnosti.

„Jak se setkáváme s jinými promotéry a organizátory, tak bezpečnost je čím dál tím větší téma. Tohle určitě Praze pomáhá,“ libuje si ředitel O2 arény Robert Schaffer, protože dobře ví, že jeho hala je s tím vším spojená.

Navíc už se domluvil Miroslavem Černoškem, majitelem promotérské agentury Česká sportovní, že se v libeňské hale v únoru bude hrát úvodní kolo Fed Cupu mezi Českem a Švýcarskem, se kterým by mohla teoreticky přijet Martina Hingisová. A spojení haly s elitním světovým tenisem by mohlo pokračovat i v roce 2019, pokud by Praha získala pořadatelství Turnaje mistryň.

„My tu diskusi vedeme už od května. Při US Open jsme seděli s prezidentkou a výkonným ředitelem WTA a jsme někde v jednání. Samozřejmě je to velká akce, finančně nesmírně náročná. Teď se blíží doba voleb, takže jsme požádali, aby nám z WTA dali nějaký prostor, abychom se na to mohli připravit. Ještě jedna věc je pro nás složitá, a to dlouhodobá smlouva. Oni měli v Istanbulu a v Singapuru smlouvu na tři roky. Jejich představa je minimálně pět,“ vysvětluje Miroslav Černošek. 

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme