Na Roland Garros ožívá jméno Borg. Leo má za sebou grandslamový debut, chce navázat na slavného otce

Na grandslamovém Roland Garros už zase vyhrává švédský tenista Borg. Tentokrát to není slavný Björn Borg, ale jeho osmnáctiletý syn Leo, který poprvé startuje v pařížské juniorce. V úvodním utkání porazil domácího Maxe Westphala po setech 3:6, 6:3 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Švédsky tenista Leo Borg

Švédsky tenista Leo Borg | Foto: chryslene caillaud | Zdroj: Reuters

Když si Leo Borg připsal první pařížskou výhru, byla u toho zřejmě největší návštěva ze všech okolních dvorců v areálu. Není divu – jednak hrál s domácím Francouzem Maxem Westphalem, a pak také jde o syna jednoho z nejslavnějších tenistů historie Björna Borga.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po letech se v pavouku na French Open znovu objevilo jméno Borg. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Skvělý zážitek. V úvodu utkání jsem byl nervózní, ale nakonec jsem začal hrát svou hru a dotáhl zápas k výhře,“ citoval osmnáctiletého Švéda oficiální web turnaje.

Leo má na pařížských dvorcích co dohánět – jeho otec Björn na Roland Garros vybojoval šest titulů v mužské dvouhře, nejvíc po nedostižném Rafaelu Nadalovi.

Mimochodem, právě se slavným Španělem se Leo seznámil při týmovém Laver Cupu, kde dělá Björn Borg kapitána evropskému výběru. Občas také jezdí trénovat do Nadalovy akademie na Mallorku a rady dostává pochopitelně i od svého otce.

‚Půl hodiny před zápasem mi tekly slzy.‘ Krejčíková bojovala s nervozitou a strachem z debaklu

Číst článek

„Dává mi nějaké rady, ale přímo mě nekoučuje, to nechává na mém trenérovi. Ve čtvrtek by měl dorazit do Paříže, tak snad se udržím v turnaji a bude mě moct vidět naživo,“ doufá mladý Borg.

Jak přiznal na videokonferenci, dřív míval problémy s tím, že ho lidé hodně sledovali na kurtu i mimo dvorce kvůli slavnému jménu. Srážela ho velká očekávání, ale už si na to prý zvykl a snaží se budovat si vlastní kariéru. První krok na pařížské antuce zvládl.

Jaroslav Plašil, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme