‚Byl to neskutečný boj.‘ Patnáctiletá Fruhvirtová zdolala favoritku a má první výhru na elitním okruhu

Patnáctiletá česká tenisová naděje Linda Fruhvirtová uhrála premiérovou výhru na elitním ženském okruhu WTA. V prvním kole turnaje v americkém Charlestonu bojovala s favorizovanou Francouzkou Alizé Cornetovou v rozhodujícím třetím setu, ve kterém soupeřka za stavu 2:6, 7:6, 4:4 zápas kvůli zranění vzdala. „Jedno z nejtěžších utkání. Musela jsem bojovat o každý bod, nechala jsem tam všechno,“ řekla Fruhvirtová v rozhovoru pro Radiožurnál.

Charleston Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Linda Fruhvirtová

Česká tenistka Linda Fruhvirtová | Foto: Claudio Gärtner via www.imago-images.de | Zdroj: Reuters

Premiérové vítězství na elitním okruhu jste si připsala proti 59. hráčce světa. Jaký to byl zápas?
Byl to neskutečný boj. V hlavě určitě budu mít mečbol, který jsem ve druhém setu neproměnila. Zahrála jsem asi dvoucentimetrový aut, stačil kousek a byl konec. Ale podala jsem super výkon a zápas sám o sobě byl úžasný. Alizé je neskutečná bojovnice, musel to být dobrý zápas.

Sestry Fruhvirtovy zatápěly dospělým tenistkám. Dvanáctiletá Brenda získala set nad Siniakovou

Číst článek

Bylo to zatím nejtěžší utkání, které jste hrála?
Troufám si říct, že to bylo jedno z nejtěžších. Hrála jsem po dlouhé době na antuce, navíc na zelené. Musela jsem bojovat o každý bod, nechala jsem tam všechno a vyplatilo se.

V Charlestonu startujete díky divoké kartě od pořadatelů, podobně jako nedávno v Miami, kde jste mohla hrát kvalifikaci velkého turnaje. Jaká to byla zkušenost a jak vám pomohla dnes?
Miami je turnaj Masters, byla to velká zkušenost. Navíc jsem tam měla výborně rozehraný zápas proti další soupeřce z první stovky. Rozhodně mi to pomohlo, jak se říká – každá porážka pomůže v další kariéře, když se z ní člověk poučí.

Když takto září patnáctiletá tenistka, tak je to vždycky velký příběh. Sama asi vnímáte zájem ze strany amerických médií. Myslíte, že máte šanci i dál dostávat karty z některých větších turnajů, než si vybojujete dostatečné žebříčkové postavení?
Samozřejmě děkuji organizátorům, že mi věřili a dali mi divokou kartu tady v Charlestonu. Je to ale vzhledem k věku hodně omezené, nemůžu jich dostat, kolik chci. Za každou takovou příležitost jsem ale vděčná, na kurtu se snažím vždycky předvést maximum.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme