Šla jsem do toho na plné koule, zhodnotila svoji premiéru na French Open sedmnáctiletá Nosková

Sedmnáctiletá Linda Nosková má za sebou velkou premiéru v hlavní soutěži grandslamového turnaje. Na Roland Garros v Paříži dlouho trápila vítězku loňského US Open, Britku Emmu Raducanovou, které nakonec podlehla ve třech setech. První dva byly naprosto vyrovnané a hodně nadějné pro českou tenistku, která ve zmíněných dvou sadách zahrála 40 vítězných úderů.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Zdroj: Reuters

Poprvé hrála hlavní soutěž na grandslamu a v sedmnácti letech nebyla tak daleko od senzační výhry nad vítězkou loňského US Open.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak tenistka Linda Nosková hodnotí svoji premiéru na French Open

„Já jsem do toho šla s tím, že nemám co ztratit, takže na plné koule,“ řekla po zápase Radiožurnálu Nosková.

Díky odvážné hře a dechberoucím úderům si na svou stranu získávala stále víc fanoušků, nebyla zase tak daleko od výhry, vždyť vedla 1:0 na sety a v tom druhém měla dvakrát výhodu brejku.

Ale i jako poraženou ji při odchodu z kurtu vyprovázel ohromný potlesk, fanoušci mnohokrát vyvolávali její jméno a také loňská šampionka US Open Emma Raducanová po zápase přiznala, jak těžké pro ni bylo vracet tvrdé míče o dva roky mladší soupeřky.

„Nejhlavnější byl ten game na 6:5, který jsem prohrála, i když jsem měla 15:0 a pak jsem udělala několik chyb, dost jsem riskovala a tím jsem asi celý zápas prohrála,“ povzdechla si po utkání mladá česká tenistka, že se jí nepovedlo využít nadějného vývoje zápasu, ale jinak ke své zkušenosti říká.

„Je běhavá, pohyblivá a věděla jsem, že toho hodně vyškrábne a výměna nebude u konce. Někdy jsem až moc pospíchala. Skvělý turnaj, zahrála jsem si první grandslam a to se jen tak nezapomíná,“ zhodnotila svou první velkou grandslamovou zkušenost Nosková.

Loni tady v Paříži v šestnácti letech vyhrála juniorku, teď o rok později mezi dospělými prošla úspěšně kvalifikací a při své premiéře v hlavní soutěži trápila vítězku ženské dvouhry minulého US Open.

„Před rokem to byl strop mé kariéry, ale letos to beru jinak, protože jsem starší. Chci se dostat pomalu mezi elitu dospělých,“ srovnávala juniorskou a současnou zkušenost Linda Nosková.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme