Los tenisového US Open: Plíškovou čeká Kalininová, Muchová jde na Venus Williamsovou

Nasazená jednička Karolína Plíšková začne tenisové US Open zápasem s Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou. Karolína Muchová bude hrát v prvním kole s dvojnásobnou vítězkou newyorského grandslamu Venus Williamsovou z USA. Šestá nasazená Petra Kvitová se utká s Irinou-Camelií Beguovou z Rumunska. Turnaj ve Flushing Meadows začne v pondělí.

New York (Aktualizováno: 19:29 27. 8. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Plíšková na Australian Open

Tenistka Karolína Plíšková na Australian Open | Zdroj: Reuters

Turnajová dvanáctka Markéta Vondroušová se střetne s Greet Minnenovou z Belgie, Marie Bouzková s Jessicou Pegulaovou z USA a Kateřina Siniaková se utká s Estonkou Kaiou Kanepiovou.

Legendární dvojčata se loučí. Bratři Bryanovi společně ukončili tenisovou kariéru

Číst článek

Kristýna Plíšková se pokusí zaskočit nasazenou osmnáctku Donnu Vekičovou z Chorvatska a Tereza Martincová, která je v hlavní soutěži z pozice náhradnice, vyzve turnajovou osmičku Petru Martičovou z Chorvatska.

V soutěži mužů je z Čechů pouze Jiří Veselý, který bude hrát s Francouzem Corentinem Moutetem. Nejvýše nasazeným je posedmé Srb Novak Djokovič, který začne cestu za svým čtvrtým titulem z US Open zápasem s Damirem Džumhurem z Bosny.

Dvacátá nasazená Muchová s čtyřicetiletou Venus Williamsovou dosud nehrála. Američanka ovládla US Open v letech 2000 a 2001. Světová trojka Plíšková, finalistka turnaje z roku 2016, se také s Kalininovou (145. hráčkou žebříčku) dosud nestřetla.

Kvitová naopak Beguovou dobře zná - Rumunku porazila ve všech čtyřech vzájemných zápasech a dvakrát na grandslamu - loni na Australian Open a na Roland Garros v roce 2015. Ve třetím kole by Kvitová mohla hrát s Bouzkovou, které podlehla tento týden na turnaji v New Yorku, jenž se hrál místo Cincinnati.

Třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová se v 1. kole utká s další Američankou Kristie Ahnovou. Mezi muži má pátý nasazený Alexander Zverev z Německa nebezpečného soupeře ve finalistovi US Open z roku 2017 Kevinu Andersonovi z Jihoafrické republiky.

Kvůli obavám z koronaviru chybí řada předních hráčů a hráček. Z Češek se rozhodly do New Yorku necestovat světová dvojka ve čtyřhře Barbora Strýcová a Barbora Krejčíková. Nedorazili ani obhájci titulů Kanaďanka Bianca Andreescuová a Španěl Rafael Nadal

Chybí více tenistek, mezi nimi i světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie, dvojka Simona Halepová z Rumunska či pětka Elina Svitolinová z Ukrajiny.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme