Havlíčková ovládla juniorku na Roland Garros, česká tenistka pak triumfovala i ve čtyřhře

Česká tenistka Lucie Havlíčková získala na Roland Garros juniorský titul ve dvouhře i ve čtyřhře. Ve finále singlu porazila dvakrát 6:3 Solanu Sierraovou z Argentiny a navázala na loňský titul krajanky Lindy Noskové. V deblu poté s krajankou Sárou Bejlek zdolaly stejným výsledkem česko-švýcarskou dvojici Nikola Bartůňková, Céline Naefová.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 17:04 4. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Havlíčková

Lucie Havlíčková | Zdroj: Profimedia

Havlíčková proti nenasazené soupeřce potvrdila roli turnajové devítky a se Sierraovou si poradila za 74 minut. Sedmnáctiletá tenistka si připsala první úspěch na grandslamu a French Open ovládla jako pátá Češka v historii.

„Jsou to neskutečné a nepopsatelné pocity. Mám neuvěřitelnou radost, nejsem člověk, co rád projevuje emoce, ale jsem opravdu šťastná,“ řekla Havlíčková po zápase Radiožurnálu Sport.

Ve finále dvouhry Havlíčková proti nenasazené soupeřce potvrdila roli turnajové devítky a se Sierraovou si poradila za 74 minut. Sedmnáctiletá tenistka TK Sparta Praha si připsala první úspěch na grandslamu a French Open ovládla jako pátá Češka v historii.

Nosková loni ukončila 44 let dlouhé čekání na titul z dvouhry juniorek, kterou před ní naposledy vyhrála Hana Mandlíková. V roce 1975 na pařížské antuce triumfovala Regina Maršíková a v roce 1972 Renáta Tomanová.

Slaví i ve čtyřhře

Skvělý turnaje poté Havlíčková po boku Bejlek, kterou vyřadila v semifinále dvouhry, završila ve čtyřhře. Oba juniorské tituly na jednom Roland Garros před ní získaly pouze Martina Hingisová, Nataša Zverevová a Ágnes Szávayová.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme