Rosol odvrátil v úvodním kole turnaje v Moskvě mečbol a vyhrál letos první zápas na okruhu ATP

Tenista Lukáš Rosol dnes v Moskvě oslavil svou první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje ATP. Čtyřiatřicetiletý brněnský rodák odvrátil v úvodním kole mečbol Juanu Ignaciu Londerovi z Argentiny a zvítězil 6:7, 7:6 a 6:3. V ženské části nezaváhala Karolína Muchová, jež zdolala 6:2, 6:3 dvojnásobnou vítězku turnaje Světlanu Kuzněcovovou z Ruska.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Lukáš Rosol

Český tenista Lukáš Rosol | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Rosol na Kremlin Cupu postoupil do hlavní soutěže z kvalifikace a výhry se dočkal při třetím startu na ATP Tour. Dvojnásobný daviscupový vítěz letos ztroskotal v prvním kole na Roland Garros i před měsícem v Petrohradu, ale dnes se mohl po dvou a čtvrt hodinách radovat.

Tenistky Siniaková s Krejčíkovou si zahrají Turnaj mistryň. Budou obhajovat účast ve finále deblu

Číst článek

Zkušený český tenista, jemuž patří v žebříčku 152. místo, se proti o téměř sto míst výše postavenému soupeři (56.) dostal do kritické situace v tie-breaku druhého setu. Za stavu 6:7 čelil mečbolu, ale otočil na 9:7 a poté vyhrál i rozhodující sadu.

V druhém kole se Rosol utká se čtvrtým nasazeným Dušanem Lajovičem ze Srbska, jenž měl na úvod volno. Ve stejné situaci bude Muchová, jež v boji o čtvrtfinále narazí na odpočívající turnajovou čtyřku Donnu Vekičovou z Chorvatska.

Třiadvacetiletá česká tenistka měla většinu zápasu proti o jedenáct let starší Kuzněcovové pod kontrolou. Zkušené domácí hráčce pouze ve druhém setu dovolila srovnat z 1:3 na 3:3, následující tři gamy ale získala a za hodinu a čtvrt postoupila do druhého kola.

Tenisový turnaj mužů a žen v Moskvě (tvrdý povrch):
Muži (dotace 922.520 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Londero (Arg.) 6:7 (4:7), 7:6 (9:7), 6:3, Seppi (It.) - Garín (5-Chile) 3:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4).

Ženy (dotace 1,032.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Sevastovová (6-Lot.) - Sasnovičová (Běl.) 6:1, 7:5, Kalinská - Potapovová (obě Rus.) 6:0, 3:6, 6:4, Muchová (ČR) - Kuzněcovová (Rus.) 6:2, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme