Bouzková má v týmu rozhodčího, někdy jí radí Korda. ‚Má blízko k celé mé rodině,‘ vysvětluje tenistka

Marie Bouzková se v Londýně připravuje na zatím nejdůležitější zápas kariéry. Ve Wimbledonu si zahraje čtvrtfinále ženské dvouhry, ve kterém se v úterý utká se světovou dvojkou, Tunisankou Ons Jabeurovou. České singlistce pomáhá přímo v dějišti turnaje celkem početný realizační tým, ve kterém jsou i lidé se slavnou tenisovou minulostí.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Na kurtu si musela tenistka Marie Bouzková uhrát všechno sama, ale na cestě do čtvrtfinále Wimbledonu i v kariéře jí pomáhá celkem početný realizační tým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak funguje tým okolo tenistky Marie Bouzkové, která si na Wimbledonu zahraje ve čtvrtfinále

Možná se vám ten muž s brýlemi a vlasy učesanými dozadu v boxu české tenistky zdá povědomý. Česká tenistka se na něj intuitivně občas podívá i po některém z těsných míčků.

Dlouholetý manažer Marie Bouzkové, Enric Molina býval špičkovým umpirem a fanoušci si tohoto Španěla možná pamatují z rozhodování slavných daviscupových zápasů z éry Tomáše Berdycha či Radka Štěpánka.

„Občas o tom mluvíme, jaké měl za sebou velké zápasy. Má za sebou hodně zkušeností a tak mi pomáhá s ním mluvit, protože toho hodně zažil. Máme samozřejmě super vztah,“ pochvaluje si Bouzková. 

Představuje důležitou část svého realizačního týmu Marie Bouzková, v hledišti jen málokdy chybí otec Milan, který na její snažení dohlíží od malička. Jejich různé sázky a motivace k přirozenému pohybu v dětství byly důvodem, proč je dnes česká tenistka také skvělou atletkou.

K pohybu mě odmala vedl táta, soutěžili jsme o kliky, říká tenistka Bouzková o své běžecké kondici

Číst článek

Kondičního kouče má teď ve Španělsku, nějakou dobu jí pomáhal také David Vydra. Herním trenérem je pár týdnů Theodor Devothy, přezdívaný „devítka“, to byl pro změnu dlouholetý pomocník už zmíněného Radka Štěpánka, který o něm mnohokrát pochvalně vyprávěl, že při cvičeních nezkazí míček.

Devothy mimochodem pomáhal i Sebastianu Kordovi, a to už se dostáváme k rodině, která má taky k Bouzkovým blízko.

„Petr Korda mi občas napíše a něco poradí a já jsem za to strašně ráda. Táta ho zná ještě z dob, když byl mladej a máma s ním hrála. On má k nám blízko k celé rodině,“ vysvětlovala nedávno Marie Bouzková přítomnost někdejšího úspěšného reprezentanta a posledního českého grandslamového šampiona z mužského singlu v boxu hráčky při turnaji v Madridu. S tím, že Petr Korda také v minulosti občas nabídl nějakou konkrétní radu.

„To, že byl v Madridu bylo samozřejmě moc hezké, že mi tam fandil. Teď mi zrovna něco říkal k raketě, tak to po turnaji vyzkouším. Petr má tolik zkušeností, tak se ho ve všem snažím vyslechnout,“ vyprávěla Marie Bouzková na minulém grandslamu v Paříži. Tam bohužel své rakety příliš neopotřebovala, do tašky je zastrčila po úspěšném úvodním kole a na Roland Garros už je nevyndala.

Kvůli pozitivnímu testu na Covid se totiž musela krátce po prvním zápase odhlásit. Tehdejší forma jí ale možná i díky realizačnímu týmu neopustila, v Londýně se připravuje na čtvrtfinálový duel.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme