‚Takové zápasy přesně potřebuju.’ Bouzková trápila světovou jedničku, nakonec Bartyové podlehla

Tenistka Marie Bouzková trápila na turnaji v Melbourne nejlepší hráčku současnosti Australanku Ashleigh Bartyovou. Světové jedničce a velké favoritce nakonec podlehla po boji 0:6, 6:4 a 3:6. Před úvodním grandslamem roku však česká tenistka získala spoustu nových zkušeností.

Melbourne Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

„Hrála jsem na hezkém velkém kurtu. Takové zápasy přesně potřebuju, hrát s nejlepší hráčkou na světě,“ pochvaluje si Marie Bouzková, co všechno ji zápas na dvorci Margaret Courtové přinesl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Marii Bouzkové hrálo proti aktuálně nejlepší tenistce světa

Jedna ze zdejších moderátorek virtuálních konferncí se světovými reportéry na úvod Bouzkové omylem pogratulovala, česká tenistka to ale přešla s nadhledem a úsměvem.

„Mým cílem je, abych se více tlačila k lajně i v při důležitých míčích, protože když to dělám, tak se mi daří, takže proč to nedělat i v klíčových momentech. Samozřejmě to chvíli trvá, ale myslím, že ten dnešní zápas mi určitě pomůže. Ke konci jsem se cítila dobře a jeden den se to snad zlomí,“ přeje si Bouzková.

Cílem je posun

To by pak totiž mohlo znamenat i to, že se Marii Bouzkové může podařit splnit i žebříčkový cíl, který pro tuto sezonu má.

Být na konci roku mezi nejlepší třicítkou, což by ji mimochodem zaručovalo nasazení na těch největších turnajích.

„Nasazení je možná vedlejší, ale je to spíš pro mě, abych měla svoji metu, kvůli čemu pracuju. Kdyby se to tenhle rok povedlo, bylo by to super,“ přála by si Marie Bouzková, která pro to může leccos udělat už na úvodním grandslamu sezony, který začne 8. února.

Tenisový turnaj žen Yarra Valley Classic v Melbourne:

Dvouhra - 3. kolo:
Vondroušová (8-ČR) - Zvonarevová (Rus.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:4, Bartyová (1-Austr.) - Bouzková (16-ČR) 6:0, 4:6, 6:3, Keninová (2-USA) - Pegulaová (USA) 5:7, 7:5, 6:2, Rogersová (USA) - Martičová (7-Chorv.) 7:6 (7:1), 6:3.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme