Pomalu se dostávám do rytmu, říká tenistka Bouzková. Na trávě v Birminghamu ji čeká čtvrtfinále

Tenistka Marie Bouzková má za sebou dvě výhry v travnaté části sezony. V Birminghamu ve druhém kole hladce porazila Caroline Garciovou z Francie. Na konci dubna na antukovém turnaji nešťastně uklouzla a pak nemohla tři týdny trénovat. V rozhovoru pro Radiožurnál prozradila, jak těžké bylo dostat se zpět do formy.

Birmingham Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Jak se cítíte na trávě a vůbec po zranění?
Určitě už je to každý den lepší, hraju už skoro měsíc a na trávě je to pro mě lepší než na antuce. Pomalu se dostávám do rytmu a po dvou výhrách snad budu ještě pokračovat.

Bouzková zvládla v Birminghamu i druhý zápas, Francouzce Garciaové povolila jen tři gamy

Číst článek

Čím si to vysvětlujete, že je to na trávě lepší?
Pohybově. Ten povrch pod nohama mi neklouže a cítím se prostě lépe. Je to herně rychlejší, neskáče to tak vysoko a cítím se na trávě prostě pohodlněji obecně. Moje hra lépe funguje.

Narážíte na to nešťastné uklouznutí v Madridu?
To byla smůla, ale naštěstí už mám ten prst dobrý, ještě si ho tejpuju do Wimbledonu, ale pak už to snad bude dobré.

Co jste s tím od té doby dělala?
Po Madridu jsem tak tři týdny nehrála, tak to bylo těžké. Pak mě zase bolel loket, ale teď už se cítím dobře a ruka si zvykla na servis a na hraní. Chci se teď soustředit na další zápasy.

Jaké je to být v Británii s ohledem na protikoronavirová opatření?
Určitě je to tady striktnější, v Paříži jsme mohli chodit ven, ale tady ne. Dělají nám testy zase a docela se nás tady bojí. Mám vakcínu, ale tady to k ničemu není a berou to přísně. Musíme to ale respektovat a organizují to tady dobře.

Vy jste se nechala očkovat ještě ve Spojených státech v Charlestonu, že? Jak jste se s vakcínou popasovala?
Úplně v pohodě, jen mě trochu bolela ruka, ale pak už nic. Byla to dobrá šance se nechat očkovat před turnaji v Evropě.

Připravovala jste se i netradičně na horách?
To byla kondiční příprava, přes ty tři týdny. Mám ráda přírodu, tak jsme to spojili a dělali jsme třeba výšlapy okolo 15 kilometrů v okolí Barcelony, tam je spousta hor.

Na turnaji v Birminghamu si Bouzková o semifinále zahraje s Coco Vandewegheovou. Američankou, jež v prvním kole vyřadila Kristýnu Plíškovou a následně Ajlu Tomljanovicovou z Austrálie.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme