Bouzkovou čeká největší zápas kariéry. ‚Miluji to, jak Marie hraje,‘ neskrývá obdiv Tunisanka Džabúrová

Tenistka Marie Bouzková bude v úterý odpoledne bojovat o postup do semifinále ženské dvouhry Wimbledonu. Se světovou dvojkou, Tunisankou Ons Džabúrovou, si zahraje na centrálním dvorci, takže jedno přání už se české hráčce před zápasem splnilo.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Tenistku Marii Bouzkovou čeká zatím největší zápas kariéry, zahraje si na největším wimbledonském kurtu o postup do semifinále grandslamu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se tenistka Marie Bouzková těší na čtvrtfinále Wimbledonu a co na ní říká její soupeřka Ons Jabeurová

„Těžký zápas a kdyby to bylo na tom centru, tak by to bylo neskutečné,“ přála si Marie Bouzková, ještě před tím, než pořadatelé sestavili plán pro úterní den.

Takže z toho už se může nějakou dobu těšit. A aby se mohla radovat i po zápase, potřebuje vyzrát na Tunisanku Ons Džabúrovou, světovou dvojku, už celkem zabydlenou v nejlepší desítce, kam se loni jako první arabská singlistka dostala.

„Ons má hodně takovou variaci ve hře - kraťasy, čopy a tak podobně, takže to je nepříjemný,“ popisuje Bouzková pro Radiožurnál hru soupeřky.

Jabeurová, loňská čtvrtfinalistka Wimbledonu, to dokázala i na nedávném turnaji v Berlíně, který ovládla. Přitom sama říká, že se ještě lépe cítí na jiných površích, hlavně na antuce. Ostatně na Roland Garros v roce 2011 vyhrála juniorku.

Obdiv k soupeřce

Také Bouzková je dívčí grandslamovou šampionkou, radovala se o tři roky později na US Open v New Yorku, a už tehdy v sobě měla ohromný zápal pro hru, o které teď mluví zkušenější Tunisanka.

K pohybu mě odmala vedl táta, soutěžili jsme o kliky, říká tenistka Bouzková o své běžecké kondici

Číst článek

„Miluji to, jak Marie hraje. Je opravdu úžasné vidět ji vyhrávat. Bude to určitě velký boj, protože ona je bojovnice, je prostě všude a každý míč vrátí. Bude to složité, ale myslím, že by jí moje hra mohla vadit,“ věří před úterním zápasem s Marií Bouzkovou Tunisanka Džabúrová.

Vítězka duelu bude poprvé v kariéře v semifinále ženského singlu na grandslamu, což platí také o souběžně hraný ryze německý souboj mezi Jule Niemeierovou a Tatjanou Mariovou. Takže je také dopředu jisté, že nejlepší z této čtvrřice bude hrát v sobotu premiérově o titul.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme