Bouzkové vstup do sezony vyšel, v Adelaide prošla do druhého kola. Pro Veselého turnaj skončil

Česká tenistka Marie Bouzková v prvním kole v Adelaide porazila 6:3 a 6:0 Despinu Papamichailovou z Řecka. Jiří Veselý naopak v soutěži mužů vstup do sezony nezvládl a s nasazenou šestkou Tommym Paulem z USA prohrál 4:6, 6:4 a 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Adelaide (Austrálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Devadesátá hráčka světa Bouzková si postup do hlavní fáze zajistila v kvalifikaci a nezaváhala ani proti Papamichailové. Proti 182. hráčce žebříčku potvrdila roli favoritky a porazila ji za 74 minut.

Kvitová po šesti letech zahájila sezonu prohrou, v Adelaide nestačila na 263. hráčku světa

Číst článek

V dalším kole třiadvacetiletá Češka narazí na Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu. S aktuálně čtrnáctou hráčkou pořadí WTA se zatím utkala jednou. Předloni v Římě jí podlehla ve dvou setech.

Veselý v závěrečné třetí sadě držel s Paulem krok až do stavu 4:5, kdy se Američan postaral o jediný brejkbol v setu a rozhodl. Osmadvacetiletý Čech v hlavní soutěži na okruhu ATP vyhrál naposledy v červenci.

Vítězný vstup do sezony v Adelaide má za sebou obhájkyně titulu Iga Świateková. Polská tenistka si v prvním kole poradila dvakrát 6:3 s domácí Dariou Savilleovou. Ve druhém kole ji čeká finalistka loňského US Open Leyla Fernandezová z Kanady.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme