Tenistka Bouzková v Melbourne postoupila do druhého kola. Stosurovou porazila 6:2 a 6:0

Česká tenistka Marie Bouzková na turnaji Yarra Valley Classic v Melbourne porazila 6:2, 6:0 Samanthu Stosurovou a postoupila do druhého kola. Další soupeřkou šestnácté nasazené hráčky bude Španělka Aliona Bolsovová.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne (Aktualizováno: 10:09 31. 1. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Dvaadvacetiletá Bouzková stejně jako ostatní hráčky musela po příletu do Austrálie projít dvoutýdenní karanténou kvůli koronaviru, veteránce Stosurové však nedala šanci. Bývalou čtvrtou hráčku světa, která nyní figuruje na 112. místě žebříčku, porazila za 62 minut.

V Austrálii teď poznáváme, o co jsme kvůli pandemii přišli, říká před prvním grandslamem sezony Kvitová

Číst článek

„Vždycky ráda hraju ze začátku roku, cítím, že jsem natrénovaná a ničeho se nebojím. Je vidět, že mi to zatím vyhovuje. Měla jsem hodně dobrou přípravu, snažila jsem se zlepšit kondičně, všechny údery, servis, return, být agresivní. Ale dnes šlo hlavně o to, dostat se do správného tempa, cítit hru, mít rytmus a to se nakonec povedlo,“ řekla Bouzková po zápase Radiožurnálu.

Také v dalším kole narazí Bouzková, jíž v pořadí WTA patří 52. místo, na hráčku mimo světovou stovku. Rodačce z Kišiněva Bolsovové patří 102. příčka. Jediný vzájemný zápas na okruhu WTA v roce 2018 v Monterrey vyhrála Bouzková 6:1 a 6:2.

Kromě Bouzkové se na tomto přípravném turnaji před Australian Open představí ještě další čtyři české tenistky. Kristýnu Plíškovou čeká první kolo, zatímco Karolína Plíšková s Petrou Kvitovou a Markétou Vondroušovou zasáhnou až do druhého kola.

Turnaj Yarra Valley Classic v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 442 020 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Bouzková (16-ČR)
- Stosurová (Austr.) 6:2, 6:0, Rogersová (USA) - Ferroová (12-Fr.) 6:2, 7:5, Collinsová (13-USA) - Bonaventurová (Belg.) 6:3, 6:3, Bolsovová (Šp.) - Rainaová (Indie) 6:3, 6:0, Stojanovičová (Srb.) - Šarífová (Egypt) 6:3, 6:2, Bogdanová (Rum.) - Rachimovová (Rus.) 6:2, 6:2, Sevastovová (Lot.) - Brengleová (USA) 6:4, 6:2, Petersonová (Švéd.) - Inglisová (Austr.) 6:2, 6:1, Gračevová (Rus.) - Cabrerová (Austr.) 2:6, 6:4, 6:2, Gavrilovová (Austr.) - Kužmová (SR) 6:2, 6:0, Barthelová (Něm.) - Birrellová (Austr.) 7:5, 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme