Jako doma. Nasazená dvojka Bouzková se připravuje na turnaje v Mexiku

Většina hráček z elitní stovky žebříčku se v těchto dnech snaží uspět v arabském světě, po Dauhá v Kataru teď konkrétně v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. Ale jsou i tenistky, které dávají přednost turnajům v Mexiku. Třeba Češka Marie Bouzková, která se těšila na zápasy v Guadalajaře a Monterrey dlouho dopředu.

Tento článek je více než rok starý.

Guadalajara (Mexiko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Pro Bouzkovou je to podobné, jako když se vrací domů, což ostatně napsala i na svůj twitterový účet po přivítání na letišti. Česká tenistka si občas uvaří mexické jídlo nebo si na něj zajde, když to jde. Vystudovala španělštinu, takže si s místními může popovídat i v jejich rodné řeči.

V Acapulcu před šesti lety debutovala na okruhu WTA, v minulosti se jí dařilo na menších turnajích ve zmíněné Guadalajaře i na jiných místech. V Monterrey loni porazila Britku Kontaovou a postoupila do svého prvního finále v elitní kategorii. Díky tomu také poprvé postoupila do nejlepší padesátky světového žebříčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Většina nejlepších českých tenistek startuje na turnaji v Dubaji, ale pro Marii Bouzkovou jsou atraktivnější akce v Mexiku. K této zemi má totiž velmi silné pouto, jak popsala Radiožurnálu

Během emotivního rozhovoru na dvorci si tenkrát utírala slzy. Byla ráda, že se jí průlom povedl právě v Mexiku, kde se cítí jako doma.

Každý takové štěstí na pozitivní vzpomínky neměl. Třeba fotbalisté Československa při světovém šampionátu v roce 1970 na stadionu Jalisco v Guadalajaře prohráli všechny tři zápasy ve skupině, ve které skončili poslední.

Bouzková má ovšem hodně důvodů se do tohoto města dlouho dopředu těšit. „Lidé mě tam znají. Už mi dva měsíce píšou, že bude turnaj. Dlouho nebylo jasné, jestli vůbec bude. Organizátoři v Guadalajaře mi pak hned psali, jestli dorazím,“ vyprávěla Radiožurnálu před cestou do Latinské Ameriky.

Doufala, že podobně jako předtím v Austrálii zažije i v Mexiku turnaje s fanoušky, což bylo kvůli koronavirové pandemii hodně nejisté.

„Před pár dny mi zrovna říkali, že jim zrušili tu nejhorší situaci, co tam mají, a že se to tam začíná uvolňovat. Uvidíme. Snad to na ty dva turnaje ještě vydrží. V Mexiku je to hodně napjaté, takové dost vyburcované,“ řekla Bouzková.

Do turnaje v Guadalajaře vstoupí jako nasazená dvojka v noci na úterý. Týden nato potom začne v Monterrey obhajovat svou loňskou finálovou účast.  

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme