Bouzková vyřadila Rusku Samsonovovou a na turnaji v Mexiku si zahraje ve čtvrtfinále

Tenistka Marie Bouzková na turnaji v Guadalajaře porazila 0:6, 7:5, 6:3 Ljudmilu Samsonovovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm poslední česká zástupkyně v Mexiku nastoupí proti další Rusce Anně Kalinské.

Guadalajara (Mexiko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Profimedia

Bouzková mohla hned v úvodním gamu sebrat soupeřce servis, ale brejkbol nevyužila a Samsonovová se rozehrála. Česká tenistka navíc nasbírala pět dvojchyb a v prvním setu dostala „kanára“.

Jsem pyšná, jak to s publikem v zádech zvládám, pochvaluje si finalistka turnaje v Praze Bouzková

Číst článek

Čtyřiadvacetiletá Bouzková se však oklepala a postupně se zlepšovala. V jedenáctém gamu druhé sady pak sebrala poprvé Samsonovové podání a vzápětí čistou hrou vyrovnala na 1:1.

Začátek rozhodujícího setu Bouzkové nevyšel a Ruska se ujala vedení 2:0. Česká hráčka ale čtyřmi gamy za sebou skóre otočila a došla si pro postup do čtvrtfinále. V něm se utká s Kalinskou.

Třiadvacetiletá Ruska porazila 6:2, 2:6, 6:3 krajanku Darju Kasatkinovou, která si navzdory vyřazení zajistila místo na Turnaji mistryň. Na závěrečném turnaji tak zbývá už jen jedno volné místo.

WTA ve čtvrtek informovala o tom, že do Fort Worth se kvalifikovala také Aryna Sabalenková z Běloruska. Už dříve si účast zajistily světová jednička Iga Świateková z Polska, Tunisanka Ons Džábúrová, Američanky Jessica Pegulaová a Cori Gauffová a Caroline Garciaová z Francie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme