Tenistka Bouzková vyřadila v Brisbane bývalou světovou čtyřku, utká se s Plíškovou

20letá tenistka Marie Bouzková porazila na turnaji v Brisbane domácí Samanthu Stosurovou a postoupila do osmifinále, kde ji čeká Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý.

Brisbane/Austrálie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Dvacetiletá česká tenistka po postupu z kvalifikace zaskočila domácí Samanthou Stosurovou, kterou zdolala 4:6, 6:2 a 6:2. Bývalé vítězce US Open pokazila jubilejní 1000. zápas dvouhry v kariéře a sama si připsala teprve druhou výhru na okruhu WTA.

Serena Williamsová si zahrála exhibici proti sestře, v další sezoně chce vyrovnat rekord Courtové

Číst článek

Zápas Bouzkové se Stosurovou trval přes dvě hodiny a přetekl do Nového roku. Mladá česká tenistka, které patří 139. místo ve světovém žebříčku, jako první vyhrála soupeřčin servis, ale pak dvakrát ztratila svůj a jubilantka Stosurová získala první set.

Ve druhém však začala Bouzková dominantně a precizní hrou se ujala vedení 4:0. Také ve třetí sadě vzala čtyřiatřicetileté Australance podání hned na úvod, někdejší světovou čtyřku brejkla ještě v sedmém gamu a následně při svém servisu proměnila za stavu 40:0 hned první mečbol.

Bouzková navázala na zářijové vystoupení v Québecu, kde vyhrála dosud jediný zápas na WTA Tour.

Pátá nasazená Plíšková začala v Brisbane stejně jako předloni, kdy rovněž na úvod vyřadila Putincevovou a nakonec turnaj vyhrála. Zatímco tehdy s ní ztratila jen čtyři gamy, tentokrát se na vítězství nad 44. hráčkou světa nadřela.

Vyrovnaný první set prohrála poté, co v jeho závěru dvakrát ztratila podání. Na úvod druhé sady přišla světová osmička o svůj servis po velkém boji potřetí za sebou, ale v šesté hře ztrátu dohnala a při další příležitosti prolomila soupeřce podání znovu. Třetí sadu zahájila Plíšková brejkem, který byl nakonec rozhodující. Putincevovou porazila potřetí za sebou.

Skvělá @Marie Bouzkova velké pití měla už dávno, ale teď má stále větší i hru. Po perfektní kvalifikaci postup do 2. k v #BrisbaneTennis asi nejvíc zatím 🇨🇿👍🎾

15:18 – 31. 12. 2018

1 20

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme