Bouzková na Wimbledonu přehrála i Garciaovou a poprvé v kariéře je ve čtvrtfinále grandslamu

Tenistka Marie Bouzková si zahraje poprvé v kariéře čtvrtfinále grandslamového turnaje ve dvouhře. V nedělním osmifinále Wimbledonu porazila na trávě v All England Clubu Francouzku Caroline Garciaovou 7:5, 6:2. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře narazí v boji o postup mezi čtyři nejlepší tenistky buď na světovou dvojku Ons Džabúrovou z Tuniska, nebo Belgičanku Elise Mertensovou.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 15:07 3. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Bouzková, které patří ve světovém žebříčku 66. místo, pokračuje v životním turnaji. O jedenáct příček lépe postavenou Garciaovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. V neděli udělala v duelu jen čtyři nevynucené chyby, zatímco její soupeřka jich spáchala 25.

K pohybu mě odmala vedl táta, soutěžili jsme o kliky, říká tenistka Bouzková o své běžecké kondici

Číst článek

Rodačka z Prahy se dosud dostala nejdál ve Wimbledonu do druhého kola před třemi lety. V této fázi skončila i letos na Australian Open a Roland Garros. V Paříži musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Wimbledonská jízda

Po skalpech Američanek Danielle Collinsové a Ann Liové, vyřadila Bouzková i Alison Riskeovou.

Následně po zvládnutém osmifinálovém souboji s Garciaovou neskrývala už Bouzková neskrývala emoce a v rozhovoru na kurtu přiznala, že nechápe, jak se dokázala dostat tak daleko. V Londýně zatím ztratila jediný set.

„Neskutečný pocit, krásný zážitek. Na kurtu jsem si to moc užila. Všechno jsem zvládla nejlépe, jak to šlo. Nemůžu být šťastnější,“ popsala nadšená Bouzková v rozhovoru pro Radiožurnál.

Zápas nabídnul kromě českého vítězství i několik nádherných míčků. Jeden z nich ale vyčnívá. Parádní obrana Bouzkové zakončená famózním bekhendem po čáře.

„Úžasný míček. Ještě jsem ho na twitteru neviděla, určitě si ho uložím. Asi jeden z nejlepších prohozů, co jsem kdy zahrála. A bylo super, jak potom lidi skandovali. Říkala jsem si, abych po takovém míči hlavně nedala dvojchybu,“ smála se Bouzková.

Dojatá Marie Bouzková po postupu do čtvrtfinále Wimbledonu:

mim, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme