Bouzková dál úspěšně kráčí Wimbledonem a je v osmifinále. Pro Veselého turnaj skončil

Tenistka Marie Bouzková postoupila ve Wimbledonu poprvé v kariéře do grandslamového osmifinále. Ve třetím kole zvládla i do třetice duel s americkou soupeřkou a Alison Riskeovou porazila 6:2, 6:3. Jiří Veselý si naopak v All England Clubu potřetí v kariéře osmifinále nezahraje. Poslední český zástupce v mužské dvouhře podlehl na londýnské trávě Tommymu Paulovi z USA. Bývalý juniorský šampion z Roland Garros zvítězil 6:3, 6:2, 6:2.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 20:27 1. 7. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Bouzková si tak o další krok vylepšila osobní maximum na turnajích velké čtyřky, na nichž až dosud nikdy nepřešla přes druhé kolo.

K pohybu mě odmala vedl táta, soutěžili jsme o kliky, říká tenistka Bouzková o své běžecké kondici

Číst článek

Po skalpu světové osmičky Danielle Collinsové a výhře nad Ann Liovou v pátek porazila další papírovou favoritku. Riskeovou, která byla nasazena jako číslo 28, jednoznačně přehrála za necelou hodinu a půl.

O čtvrtfinále se utká s Francouzkou Caroline Garciaovou, jež je sice v žebříčku o jedenáct míst lepší, ale v jediném vzájemném duelu loni uhrála proti Bouzkové jen tři gamy.

„Mám strašnou radost, hrozně moc to pro mě znamená. Soustředila jsem se jen na sebe, hodně jsem se ponaučila, že takový velký zápas je pořád tenis a je to hra. Snažila jsem se jít za svým a dodržet taktiku, kterou jsem měla v hlavě. Jsou to hezké emoce,“ řekla nadšená Bouzková po výhře Radiožurnálu.

Veselý končí

Osmadvacetiletý Veselý se po pětisetové bitvě z předchozího kola s Alejandrem Davidovichem tentokrát rozloučil už po hodině a půl.

Proti o tři roky mladšímu 30. nasazenému soupeři, který v hlavní soutěži Wimbledonu hraje poprvé, si sice vypracoval sedm brejkbolů, ani jednu příležitost však neproměnil. Sám přišel o podání pětkrát.

Hladký postup do osmifinále čtyřhry si zajistily Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Druhé nasazené šampionky z roku 2018 porazily estonsko-americký pár Anett Kontaveitová, Shelby Rogersová 7:6, 6:3.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme