Vondroušová skončila v Adelaide na raketě Sabalenkové. Nosková ji pomstila a je v semifinále

Tenistka Markéta Vondroušová dohrála v Adelaide na svém prvním turnaji WTA Tour po devíti měsících ve čtvrtfinále. Druhé nasazené Aryně Sabalenkové z Běloruska podlehla 3:6 a 5:7. Uspěla však mladší z dvojice Češek, teprve osmnáctiletá Linda Nosková. Ta v dramatickém utkání plném odvážných úderů získala cenný skalp bývalé světové jedničky Viktorie Azarenkové.

Tento článek je více než rok starý.

Adelaide (Austrálie) (Aktualizováno: 12:15 6. 1. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová v Adelaide skončila ve čtvrtfinále

Markéta Vondroušová v Adelaide skončila ve čtvrtfinále | Foto: Speed Media | Zdroj: Profimedia

Třiadvacetiletá Vondroušová musela minulou sezonu ukončit už v polovině dubna kvůli problémům se zápěstím, s nímž poté byla na operaci. V Austrálii vyhrála dva zápasy, než ji zastavila bývalá světová dvojka Sabalenková.

Nosková jde dál

To osmnáctiletá tenistka Linda Nosková pokračuje na turnaji v Adelaide v životním tažení. V dramatickém čtvrtfinále odvrátila bývalé světové jedničce Viktorii Azarenkové mečbol a dvojnásobnou grandslamovou vítězku porazila 6:4, 6:7, 7:6. 

Rodačka ze Vsetína Nosková, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, si připsala jedno z nejcennějších vítězství kariéře a zahraje si poprvé semifinále turnaje WTA 500.

Muchová si v Aucklandu zahraje čtvrtfinále, česká tenistka vyřadila Rumunku Ruseovou

Číst článek

A to buď proti Tunisance Uns Džábirové, nebo Ukrajince Martě Kosťukové. Nosková dosud byla v semifinále jen na loňském turnaji Livesport Prague Open kategorie WTA 250.

Přemožitelka světové osmičky Darje Kasatkinové z úvodního kola Nosková přišla v prvním setu dvakrát o servis, pokaždé ale o patnáct let starší Azarenkové brejk oplatila. V desáté hře navíc soupeřku „brejkla“ potřetí a ujala se vedení.

Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy měla dobře rozehraný i druhý set. Ujala se vedení 4:2, brejk ale nepotvrdila. Za stavu 6:5 byla dva míčky od vítězství. Třiatřicetiletá Běloruska a 26. hráčka světa ji ale k mečbolu nepustila a ve zkrácené hře zvítězila 7:3.

V úvodu rozhodující sady nevyužila Nosková sedm brejkbolových příležitostí. Uspěla až při osmé šanci v deváté hře. Zápas ale nedopodávala a za stavu 5:6 čelila mečbolu. Dokázala jej však odvrátit.

Ve zkrácené hře se Češka vrátila ze stavu 1:3 a také ona měla při skóre 6:5 první mečbol. Azarenková jej smazala, v další hře však poslala míček do sítě a Nosková dostala druhou možnost.

Před závěrečným podáním se předloňská vítězka juniorského Roland Garros hecovala se zatnutými zuby a dotáhla duel k nejcennějšímu postupu. Azarenkové nepomohlo ani patnáct es.

Muchová bojuje v Aucklandu

Karolína Muchová se do semifinále turnaje v Aucklandu neprobojovala. Se Španělkou Rebekou Masárovou prohrála dvakrát 6:7.

Olomoucká rodačka, která laborovala minulou sezonu s řadou zdravotních potíží, prohrála duel se 130. hráčkou světa po dvou hodinách a 14 minutách. Nevyužila tak možnost dostat se do prvního semifinále od Australian Open 2021.

Šestadvacetiletá Muchová zahájila utkání nadějně. V sedmé hře získala jako první brejk na 4:3, ten však vzápětí nepotvrdila a v tie-breaku prohrála 4:7.

Deblistky Krejčíková se Siniakovou postoupily na Turnaji mistryň do finále a mohou obhájit titul

Číst článek

Ve druhém setu byly obě hráčky při servisu stoprocentní. Pouze Muchová si vypracovala za stavu 3:2 tři brekbolové příležitosti, jenže je nevyužila. Ve zkrácené hře byla opět lepší Masárová a proměnila první mečbol na 7:2.

Třiadvacetiletá Španělka vyzve v semifinále Belgičanku Ysaline Bonaventureovou.

Siniaková si zahraje o titul

O titul ve čtyřhře si zahraje světová deblová jednička Kateřina Siniaková, jež na turnaji vytvořila dvojici s domácí Australankou Storm Hunterovou.

Nejvýše nasazený pár porazil v semifinále v supertiebreaku běloruskou dvojici Lidzija Marozavaová, Sabalenková.

Siniaková, jež s Australankou ještě pod jejím dívčím jménem Sandersová vyhrála loni turnaj v Berlíně, bude útočit na jubilejní 20. deblový titul v kariéře.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme