Déšť v Paříži komplikuje nejen tréninky. Vondroušová odehraje semifinále až v pátek

Tenistka Markéta Vondroušová se poprvé v kariéře připravuje na grandslamové semifinále ženské dvouhry, ve kterém se utká s Britkou Kontaovou. V deštivé středě v Paříži si stihla i zatrénovat, i když to tak ze začátku nevypadalo. A právě kvůli počasí si grandslamové semifinále na Roland Garros zahraje až v pátek. Kvůli dešti se totiž ve středu neodehrál žádný zápas na hlavních kurtech.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Markéta Vondroušová na Roland Garros

Tenistka Markéta Vondroušová na Roland Garros | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

„Mělo pršet někdy od 11, takže jsme napsali, že od 11 chceme jít hrát a nijak jsme se nestresovali. Na předpovědi se nedá vůbec spolehnout. Tam bylo 11.05, že má pršet. Když už napíšou 05, tak to určitě nebude pravda,“ usmívá se trenér Jan Hernych.

Přehrát

00:00 / 00:00

Program tenisového Roland Garros zkomplikoval déšť. Více si poslechněte v reportáži Jaroslava Plašila

Předpověď počasí nevyšla, v 11.05 ani 06 ještě nepršelo, liják přišel až těsně po dvanácté, takže se Markétě Vondroušové i povedlo odtrénovat to, co obvykle.

„Dneska jsme měli klasický lehčí trénink, teď už budu taková pohodička, možná si chvilinku zacvičí, ale spíš už jen takový relax,“ popisoval odpoledne, kdy ještě nebylo jasné, kdy jeho svěřenkyně nastoupí, předzápasový rituál Jan Hernych. Určitě do něj patří i taktická příprava na utkání se soupeřkou, které Markéta Vondroušová nedávno v Římě podlehla.

„Mám video ze zápasu v Římě. Konta hraje velice rychle, hodně diktuje tempo hry, tak uvidíme. Podíváme se ještě na to a uvidíme,“ řekl Jan Hernych, který ale nebude chtít Markétu Vondroušovou před cestou na kurt zahltit informacemi.

Vondroušová po vítězství ve čtvrtfinále Roland Garros: Jsem na sebe pyšná, že jsem to ustála

Číst článek

Naopak, k semifinále, byť jde o zatím největší úspěch devatenáctileté Češky, se snaží přistupovat jako k běžnému zápasu. Ostatně tak to má nastavené i tenistka.

„Mám tady kolem sebe teďka lidi, jdu na ten zápas a furt si říkám: ‚Hele, je to první kolo. Neříkej si, že hraješ třeba o semi, nebo teď budu hrát o finále.‘ Spíš brát míček po míčku a nestresovat se tím hodně, protože pak je to akorát horší. Jenom si hrát svůj tenis,“ snaží se nevnímat důležitost zápasu a zájem veřejnosti Markéta Vondroušová a přímo v Paříži jí v tom v závěrečné fázi turnaje pomáhá i manažer Jan Koukal.

„Trochu udělat takový štít, protože logicky s tím, jak postupuje v turnaji, tak pozornost, tlak věcí okolo se na ní zvyšuje. Myslím, že bych to měl nějakým způsobem zkoordinovat, aby pořád měla hlavu tam, kde ji má mít a hlavně se soustředila na zápasy, aby tady ty věci její výkon neohrožovaly,“ říká Jan Koukal, manažer české tenistky.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme