Markéta Vondroušová září v Indian Wells. Vyřadila světovou dvojku a je ve čtvrtfinále

Tenistka Markéta Vondroušová hraje v Indian Wells svůj nejlepší turnaj v sezoně. Postoupila už do čtvrtfinále, když vyřadila světovou dvojku Simonu Halepovou ve třech setech.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Toru Hanai | Zdroj: Reuters

Už v předchozích kolech si 61. hráčka pořadí WTA Vondroušová připsala cenná vítězství. Na tvrdém povrchu v Kalifornii dokázala finalistka únorového turnaje v Budapešti vyřadit světovou čtrnáctku Darju Kasatkinovou z Ruska i Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, předloňskou vítězku Roland Garros, které v žebříčku patří 22. místo.

Plíšková porazila Belgičanku Bonaventurovou a v Indian Wells si zahraje osmifinále

Číst článek

První set byl pro bývalou světovou jedničku Halepovou jako ze zlého snu. Ani jednou si neudržela podání, jindy do úmoru běhající hráčka nestíhala údery mladé české soupeřky, která vyhlášenou obranářku několikrát vyškolila i ukázkovým kraťasem.

Až v druhé sadě se favorizovaná Rumunka vzpamatovala. Zlepšila servis, ve čtvrtém gamu o něj připravila Vondroušovou a vyrovnala. „Ona je jak stroj, ale dej na svoje instinkty,“ radil o přestávce před rozhodující sadou kouč Jan Hernych, zatímco si obě hráčky na lavičce stěžovaly na zdravotní potíže.

Chvíli to vypadalo, že jeho svěřenkyni už nefunguje podání ani zkracování hry. Brejk z prvního gamu ale Halepové ihned oplatila a loňská šampionka French Open pak už v zoufalství vršila chybu na chybu. Příznačná v tom byla i závěrečná hra, v níž Halepová při svém podání neuhrála ani jediný míč a její poslední úder skončil v autu.

Ve čtvrtfinále se Vondroušová utká s vítězkou zápasu mezi šestou nasazenou Ukrajinkou Elinou Svitolinovou a turnajovou dvanáctkou Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme