Vondroušová v Indian Wells skončila. Ve čtvrtfinále po boji nestačila na světovou šestku

Tenistka Markéta Vondroušová přes dvě hodiny bojovala o postup do semifinále turnaje v Indian Wells, nakonec podlehla Ukrajince Elině Svitolinové po výsledku 6:4 a dvakrát 4:6.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Foto: Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

I mezi nejlepšími osmi hráčkami turnaje předváděla Markéta Vondroušová tenis, díky kterému už Indian Wells porazila dvojku žebříčku Simonu Halepoovu nebo Jelenu Ostapenkovou. Podání Eliny Svitolinové prolomila hned v první hře. Náskok sice neudržela, ale za stavu 2:2 se jí to povedlo ještě jednou a pak už si pohlídala zisk prvního setu.

Postup tenistky Markéty Vondroušové do čtvrtfinále turnaje v Indian Wells. ‚Obrovský úspěch,‘ říká Šavrda

Číst článek

Ve druhé sadě Češka nezvládla v první dva gemy na returnu, když celkově nevyužila čtyři brejkboly. I když následně stáhla dva brejky soupeřky, na závěr sady počtvrté v zápase přišla o servis.

V závěrečném setu se Markéta Vondroušová dostala k vedení 3:2 na gemy, brejk však nepotvrdila a Svitolinová si zajistila vítězství sebraným podání v desáté hře.

Po vypadnutí ve čtvrtfinále se Markéta Vondroušová vrátí do šesté desítky světového žebříčku, nejspíš na 59. místo a krátce před 20. narozeninami je třetí nejlepší teenagerkou v žebříčku. Nejvýš v kariéře byla padesátá.

Semifinalistka Elina Svitolinová může myslet na pozici světové dvojky, na tu se ale po „pátém grandslamu“ může dostat i Karolína Plíšková, kterou čeká čtvrtfinálový zápas se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):

Muži (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Federer (4-Švýc.) - Edmund (22-Brit.) 6:1, 6:4, Thiem (7-Rak.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:3, Chačanov (12-Rus.) - Isner (8-USA) 6:4, 7:6 (7:1), Monfils (18-Fr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:0, 6:2.

Ženy (dotace 8 359 455 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Svitolinová (6-Ukr.) - Vondroušová (ČR) 4:6, 6:4, 6:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme