Jízda Vondroušové na Roland Garros končí, česká tenistka podlehla Španělce Badosaové

Tenistka Markéta Vondroušová zakončila své působení na Roland Garros v osmifinále. Česká hráčka ve vyrovnaném nedělním duelu nestačila na Paulu Badosoaovou Gilbertovou ze Španělska a prohrála 4:6, 6:3 a 2:6.

Paříž (Aktualizováno: 15:03 6. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová ve finále Roland Garros uhrála jen čtyři gamy

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Poslední českou zástupkyní ve dvouhře je stejně jako loni Barbora Krejčíková, která zkusí v pondělí projít do čtvrtfinále přes Sloane Stephensovou. Americká hráčka vyřadila už dvě Češky - ve druhém kole Karolínu Plíškovou a ve třetím Karolínu Muchovou.

‚Když to zvládali dřív, jde to i teď.‘ Tenistka Krejčíková bojuje na Roland Garros v singlu, mixu i deblu

Číst článek

Vondroušová na kurtu Suzanne Lenglenové vybojovala ve výměnách od základní čáry brejk na 3:1. Badosaová ale v další hře protáhla míče k základní čáře a ztrátu smazala.

V deváté hře udělala Vondroušová dvě dvojchyby a o podání znovu přišla. Pak měla dva brejkboly, aby se udržela v setu, ale Španělka zahrála dobře a setbol proměnila lobem.

I ve druhé sadě dokázala Vondroušová v intenzivních výměnách jít první do brejku na 4:2. Při svém podání se štěstím odvrátila brejkbol a za stavu 5:3 druhý set jistě dopodávala.

Španělka ale ukazovala, proč letos vyhrála na antuce nejvíc zápasů. Vedle tradičního antukového umu, jako třeba přeliftovaných míčů, dokázala být agresivnější a častěji zahrát odvážně vítězný míč, a to i z těžké pozice. Vondroušová bojovala, brejk na 0:2 smazala, ale pak častěji chybovala z forhendu a ztrácela 1:4. Ještě vydřela hru na 2:4, ale další dva gamy ztratila.

Vítězka juniorky Roland Garros z roku 2015 Badosaová se ve čtvrtfinále střetne s Tamarou Zidanšekovou ze Slovinska, přemožitelkou Kateřiny Siniakové z třetího kola.

Federer odstoupil

Dvacetinásobný grandslamový vítěz Roger Federer se po postupu do osmifinále z Roland Garros odhlásil. Švýcarský tenista bojoval v sobotním nočním zápasu 3. kola tři a půl hodiny s Němcem Dominikem Koepferem a na pokračování v turnaji se vzhledem k blížícímu se Wimbledonu necítí. Devětatřicetiletý Federer se vrací po dvou operacích kolena a stále není plně fit.

„Po diskuzích se svým týmem jsem se rozhodl odhlásit z French Open. Po dvou operacích kolena a více než roční rehabilitaci je pro mě důležité naslouchat svému tělu a neuspěchat návrat,“ uvedl v tiskovém prohlášení Federer, který Koepfera porazil 7:6, 6:7, 7:6, 7:5 v zápase, jenž skončil tři čtvrtě hodiny po půlnoci.

V pondělním osmifinále se měl Federer střetnout s Italem Matteem Berrettinim, jenž tak po jeho odhlášení postoupil do svého prvního pařížského čtvrtfinále.

Tenisový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):
Ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Badosaová (Šp.) - Vondroušová (20-ČR) 6:4, 3:6, 6:2, Pavljučenkovová (31-Rus.) - Azarenková (15-Běl.) 5:7, 6:3, 6:2, Zidanšeková (Slovin.) - Cirsteaová (Rum.) 7:6 (7:4), 6:1.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme