Vondroušová nedala Plíškové šanci a v Miami je v osmifinále, na vítězné vlně se svezla i Kvitová

Tenistka Markéta Vondroušová v souboji krajanek ve třetím kole v Miami porazila 6:1 a 6:2 bývalou světovou jedničku Karolínu Plíškovou. Postoupila také Petra Kvitová po výhře 6:4, 7:6 nad Donnou Vekičovou z Chorvatska. Neuspěly naopak Marie Bouzková nebo Karolína Muchová, která podlehla 5:7 a 1:6 Soraně Cirsteaové z Rumunska. Ta bude další soupeřkou Vondroušové.

Tento článek je více než rok starý.

Miami (Aktualizováno: 7:53 27. 3. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová | Zdroj: Reuters

Třiadvacetiletá Vondroušová ve třech předchozích zápasech s Plíškovou neuhrála ani set, ale tentokrát nedala finalistce z Miami z roku 2019 šanci. První set získala za 24 minut a ve druhém vedla už 5:0, ale světová sedmnáctka dvěma body „kanára“ odvrátila.

V osmifinále Vondroušová, které v žebříčku po zdravotních problémech patří až 103. příčka, narazí na Cirsteaovou, s níž má bilanci 1:1. Muchová v prvním setu neudržela vedení 5:3 a ve druhém už na soupeřku nestačila.

Třiatřicetiletá Kvitová bez problémů získala první set a ve druhém se ujala vedení 2:0, ale poté se jí přestalo dařit na podání. O postupu tak světová dvanáctka musela rozhodnout v tie-breaku, ve kterém si vypracovala náskok 4:0 a nakonec ho vyhrála 7:3.

V osmifinále dvojnásobná wimbledonská vítězka, která zatím v Miami neztratila ani set, nastoupí proti Varvaře Gračovové. S dvaadvacetiletou Ruskou se Kvitová zatím na okruhu WTA neutkala.

Marie Bouzková podlehla světové dvojce Aryně Sabalenkové z Běloruska.

Alcaraz pokračuje v rozdávání kanárů

V soutěži mužů si světová jednička Španěl Carlos Alcaraz nečekaně zkomplikoval druhý set s Dušanem Lajovičem ze Srbska, ale nakonec po výhře 6:0 a 7:6 postoupil, když i ve druhém vystoupení na turnaji nadělil soupeři kanára.

Devatenáctiletý obhájce titulu ve druhé sadě nejprve promarnil vedení 5:3. Lajovič si vynutil tie-break, ve kterém si Alcaraz vypracoval náskok 6:2, ale nakonec uspěl 7:5, když využil až čtvrtý mečbol. Jeho dalším soupeřem bude domácí Tommy Paul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme