Tenistka Vondroušová kvůli zraněnému zápěstí vynechá US Open

Finalistka letošního Roland Garros Markéta Vondroušová se odhlásila z US Open. Česká tenistka vynechá závěrečný grandslam sezony kvůli přetrvávajícím problémům se zápěstím. Informaci médiím oznámil její manažer Jan Koukal.

Praha (Aktualizováno: 23:30 23. 8. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Markéta Vondroušová na Roland Garros.

Markéta Vondroušová na Roland Garros. | Foto: Vincent Kessler | Zdroj: Reuters

Svěřenkyně Jiřího Hřebce a Jana Hernycha laboruje se zraněním od Wimbledonu. Její potíže způsobilo přetížení ruky během antukové sezony, zánět se pak rozvinul při přechodu na trávu. Nehrála proto v Torontu ani v Cincinnati a plánovala návrat v New Yorku.

Uplynulých čtrnáct dnů se sice už připravovala na kurtu s raketou, ruka ale není stoprocentní. „Nechci opakovat chybu z loňska a raději obětuji US Open, i když to bylo nesmírně těžké rozhodnutí. Vrátím se až ve chvíli, kdy budu moct hrát bez limitu a naplno,“ uvedla Vondroušová v tiskové zprávě.

Loni na US Open postoupila do osmifinále, ale obnovila si zranění z dubna. Kvůli natrženému tříslu pak ukončila předčasně sezonu začátkem října.

Dvacetiletá Vondroušová měla od pondělí ve Flushing Meadows plnit roli sedmnácté nasazené hráčky. V 1. kole se měla utkat se Švýcarkou Viktorií Golubicovou. Za Vondroušovou se do turnaje dostane hráčka z kvalifikace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme