Martincová v Bogotě nepřešla přes první kolo, zápas Vondroušové v Luganu přerušil déšť

Tenistka Tereza Martincová ani na třetí pokus v sezoně nepřešla na okruhu WTA přes první kolo. Na turnaji v Bogotě třiadvacetiletá Češka nestačila na domácí Mariu Herazovou a hráčce z páté stovky světového žebříčku podlehla 4:6, 6:1 a 3:6. Markéta Vondroušová se v Luganu utkala v prvním kole s Julií Putincevovou, její zápas za stavu 1:1 na sety ale přerušil déšť.

Bogota, Lugano Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Tereza Martincová skončila na US Open v prvním kole

Tereza Martincová | Zdroj: ČTK

Martincové v pořadí WTA patří 156. místo, ale v prvním setu roli favoritky nepotvrdila a neudržela vedení 2:0. Druhá sada už byla jasnou záležitostí české hráčky, která se pak navíc v rozhodujícím setu ujala vedení 3:1. Potom ale třikrát za sebou ztratila servis a prohrála.

Jiří Veselý a Adam Pavlásek. Český daviscupový tým našel nové tahouny na další zápasy

Číst článek

Martincová tak navázala na dvě dosavadní vystoupení na okruhu WTA v sezoně, v prvním kole vypadla v Petrohradu i minulý týden v Monterrey.

Markéta Vondroušová nastoupila v Luganu v prvním kole proti Kazašce Julii Putincevové a v prvním setu se pořádně trápila. Udělala sedm dvojchyb a nakonec ztratila úvodní sadu v poměru 4:6. Ve druhém setu už prohrávala 2:5 a byla kousek od vyřazení, jenže potom se zvedla, dotáhla set do tie-breaku. V něm si počínala suverénně, vyhrála 7:6 a vynutila si rozhodující set.

Na ten ale nedošlo, protože utkání pak přerušil déšť. Dohrávat se tak za stavu 1:1 na sety bude v úterý pět minut po poledni.

Tenisový turnaj žen v Bogotě (antuka, dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Herazová (Kol.) - Martincová (ČR) 6:4, 1:6, 6:3, Larssonová (3-Švéd.) - Bonaventureová (Belg.) 7:6 (7:4), 6:1, Seguelová (Chile) - Gibbsová (USA) 6:2, 6:2.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme