Loňský finalista Wimbledonu končí letos předčasně, Berrettiniho vyřadil z turnaje pozitivní test na covid

Už druhý tenista musí kvůli nákaze covidem opustit letošní ročník Wimbledonu předčasně. V pondělí se z travnatého turnaje odhlásil Chorvat Marin Čilić a v úterý ze stejného důvodu končí i loňský finalista Matteo Berrettini. Italský tenista a jeden z favoritů londýnského grandslamu to oznámil na sociálních sítích. Jeho místo v soutěži zaujme Švéd Elyas Ymer.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matteo Berrettini

Matteo Berrettini | Zdroj: Reuters

Berrettini měl letos na travnatém povrchu skvělou formu a tu chtěl potvrdit i na probíhajícím Wimbledonu, kde ho v úvodním duelu čekal chilský soupeř Cristian Garín.

Pro takovéhle zápasy tenis hrajeme, pochvalovala si Bouzková atmosféru po úvodní výhře na Wimbledonu

Číst článek

Do zápasu ale nakonec místo šestadvacetiletého Itala nastoupí Švéd Ymer, který ztroskotal v posledním kole kvalifikace.

„Jsem zlomený z toho, že musím kvůli pozitivnímu testu na covid-19 odstoupit z Wimbledonu. Nemám slova proto, jak extrémně zklamaně se zrovna teď cítím. Můj sen pro letošní rok je pryč, ale věřím, že se vrátím ještě silnější. Děkuji vám za vaši podporu,“ vzkázal aktuálně 11. hráč světového žebříčku svým fanouškům.

Berrettini loni v All England Clubu nestačil až ve finále na Srba Novaka Djokoviće. K favoritům patřil také letos, zvlášť poté, co vyhrál přípravné turnaje na trávě ve Stuttgartu a londýnském Queen's Clubu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme