Místo ruchu Manhattanu klid u Central Parku. Možná New Yorku přicházím na chuť, přemýšlí Kvitová

Americké betony bývají pro Petru Kvitovou obecně velmi tvrdé, hlavně kvůli klimatickým podmínkám a porážkám, které s počasím často souvisejí. Zrovna na US Open v New Yorku se ale české tenistce v minulosti dařilo a mohlo by to platit i v zatím nejsložitější sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

česká tenistka Petra Kvitová

česká tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„Jsem ráda. Zápas nebyl jednoduchý. Jelena, i kdy nehrála, je těžká soupeřka, umí se do toho vrátit. Ale v důležitých chvílích trošku zaváhala, já jsem nezaváhala zas tolik. Ale na konci druhého setu jsem začala hrát mnohem lépe než předtím,“ říká pro Radiožurnál Petra Kvitová po zápase s Jelenou Jankovićovou.

Šarapovová využívá divokou kartu, na úvod US Open vyřadila světovou dvojku Halepovou

Číst článek

Za sebou má jedno zvládnuté kolo, porazila ve dvou setech někdejší srbskou světovou jedničku, ale to je ještě málo na nějaké závěry. Přesto je trochu záhadou, že je právě US Open v New Yorku nejúspěšnějším grandslamem české tenistky posledních tří let.

„Možná si na to tak trošku zvykám. Možná New Yorku nějak přicházím na chuť. Přeci jen se snažím být v klidu, netrávit tu čas, když nemusím, prostě se snažím sebrat a odjet co nejdřív to jde,“ vysvětluje.

Právě snaha být v rušném New Yorku v co největším klidu se Kvitové vyplatila loni i rok před tím, kdy tady dosáhla na osmifinále a čtvrtfinále. Takže se ani teď zřejmě nebude ve volném dni vydávat do areálu, který je zvlášť teď na začátku turnaje nejplnější.

"Už nikdy nebudu úplně normální"

„Musím říct, že hotel, který máme v posledních letech u Central Parku, přivozuje klidnější atmosféru, než být někde v centru Manhattanu,“ dodává Petra Kvitová.

A třeba ji tato taktika pomůže zdolat na grandslamu i druhé kolo, což se jí po operaci pořezané ruky a návratu na kurty ještě v této sezoně nepovedlo.

„Letos bych to nějak extra nepočítala, ale prostě to tak je. Už nikdy asi nebudu úplně normální, ten zážitek už ve mně bude. Ale jak obehrávám turnaje a jsem zpátky v začarovaném kruhu, je to lepší než na začátku. Tam bylo velké očekávání, nevěděla jsem, co bude. Teď už to je tak nějak v normálu,“ myslí si Petra Kvitová.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme