Takový zápas bych radši hrála ve finále, říká Karolína Plíšková o souboji se Simonou Halepovou

Hlavní slova Karolíny Plíškové a jejího trenéra Davida Kotyzy před semifinálovým utkáním by se dala shrnout do dvou bodů. Nepřipouštět si tlak a soustředit se pouze na toto utkání. Česká tenistka by se totiž po vítězství v něm mohla stát novou světovou jedničkou.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková po výhře ve čtvrtfinále

Karolína Plíšková po výhře ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

O tom, že k titulu světové jedničky potřebuje Karolína Plíšková na Roland Garros postoupit do finále, věděl před tímto grandslamem snad každý. Česká hráčka ale vše brala s úsměvem. Věděla, že na antuce její letošní výkony nebyly nijak oslnivé.

„Je to úplně stejně daleko, jako to bylo na začátku turnaje. Vůbec si to nechci dávat do hlavy a vím, že to bude těžký zápas. Možná jeden z nejtěžších, co jsem letos měla nebo budu mít," uvedla pro Radiožurnál Plíšková.

I Plíškové kouč David Kotyza si myslí, že důležitější je výhra v tomto zápase a následná šance na grandslamový titul. Pozice světové jedničky není pro Kotyzou ani Plíškovou ve čtvrtečním utkání prioritou.

V posledním gemu mě tlačil vítr, říká Plíšková. Paříž zdravila česky

Číst článek

„Ví, o co hraje. Přesto si troufnu říct, že ten turnaj je víc. Chce uspět v semifinále a rozhodně to tam ležet nenechá," věří Kotyza české tenistce.

Právě známost a úspěšnost soupeřky, kterou bude Simona Halepová, pomůže Plíškové myslet pouze na dané utkání a na svůj vlastní výkon.

„To ji odprostí od těch myšlenek. Někdy se prostě hraje o postavení v žebříčku, ale hlavní je vyhrát ten zápas. To ona musím říct zvládá dobře," chválí nejlepší českou tenistku současnosti Kotyza.

Pokud svůj zápas česká hráčka zvládne, má šanci stát se světovou jedničkou. To samé si ale může říkat i Halepová. Ta by však k postu nejlepší světové hráčky potřebovala ovládnout celé French Open.

„Ona taky hraje o hodně. O to, aby se dostala na první místo, takže to bude těžké. Možná bych zápas dala na finále, ale tak to je," uvědomuje si sílu soupeřky česká hráčka.

Halepová s Plíškovou se o postup do finále a post světové jedničky utkají ve čtvrtek odpoledne. V Paříži nastoupí na kurtu Philippa Chatriera po odehrání prvního semifinálového utkání mezi Timeu Bacsinszkou a Jelenou Ostapenkovou.

Jaroslav Plašil, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme