Murray se zotavuje z operace kyčle a vyhlíží turnaje na trávě. Rád by se vrátil do konce března

Britský tenista a bývalá světová jednička Andy Murray by se chtěl vrátit k hraní na konci března, aby stihl travnatou část sezony. Třicetiletý Skot se osmého ledna podrobil operaci kyčle, která ho trápila od léta. Poslední soutěžní zápas odehrál v loňském Wimbledonu.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský tenista Andy Murray

Britský tenista Andy Murray | Zdroj: Reuters

První kroky po operaci a rehabilitace jdou podle jeho vyjádření na sociálních sítích dobře. Část sezony, kdy se hraje na travnatých tenisových kurtech, začíná v červnu.

Nadala střídá Federer. Ve 36 letech je znovu světovou jedničkou

Číst článek

Druhého července poté začíná třetí grandslam sezony - Wimbledon. Murraymu se povedlo londýnský turnaj vyhrát v letech 2013 a 2016.

Od loňské čtvrtfinálové porážky práve ve Wimbledonu s Američanem Samem Querreym třicetiletá bývalá světová jednička nenastoupila k žádnému soutěžnímu zápasu a v žebříčku ATP, který vede před Španělem Nadalem Roger Federer, se propadla na 21. místo.

Murray si na přelomu roku zahrál exhibiční zápasy právě s šestatřicetiletou světovou jedničkou nebo Španělem Roberto Bautistou Agutem. Poté, když se zranění nezlepšovalo, se však rozhodl, že podstoupí operaci kyčle.

Nyní je již zpět v posilovně, kde se pomocí činek, rotopedu či pilates snaží k tenisu vrátit. Za cíl si vytyčil konec března.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme