Mužské finále na US Open zná oba aktéry. Proti sobě si zahrají Rafael Nadal a Kevin Anderson

Španělská světová jednička Nadal dokázal v semifinále přehrát Argentince Juana Martína Del Potra 4:6, 6:0, 6:3 a 6:2. Kevin Anderson z JAR si poradil se Španělem Pablem Carreňou 4:6, 7:5, 6:3 a 6:4. Anderson si zahraje vůbec první grandslamové finále ve své kariéře. Nadal získal titul na US Open už v letech 2010 a 2013.

Tento článek je více než rok starý.

New York (Aktualizováno: 7:29 9. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Nadal

Rafael Nadal | Zdroj: Reuters

Nadal, který ve Flushing Meadow triumfoval v letech 2010 a 2013, znovu potvrdil pozici světové jedničky a svému soupeři oplatil porážku z roku 2009.

Tehdy tady v semifinále prohrál s Del Potrem ve třech setech a Argentinec pak získal svůj jediný grandslamový titul.

Del Potro, který ve čtvrtfinále zastavil Švýcara Rogera Federera, začal i v semifinále výborně. Skvělým servisem a forhendem soupeře zaskočil a vyhrál první set.

Pak ale převzal režii Nadal, soupeři nadělil kanára a vyhrál celkem devět her v řadě. Od té chvíle nebylo o jeho postupu pochyb.

Španěl už ani jednou nezaváhal při vlastním podání a za dvě a půl hodiny zápas ukončil prvním mečbolem. Argentinec, který v předchozích dvou kolech potřeboval na postup devět setů, dohrával viditelně vyčerpán.

Po výhře nad 198 centimetrů vysokým Argentincem Nadala v nedělním finále čeká další dlouhán, ještě o pěti centimetrů vyšší Jihoafričan Kevin Anderson.

Ten ve svých 31 letech slaví vůbec první postup do grandslamového finále a je prvním Jihoafričanem, kterému se to podařilo od roku 1985, kdy byl rodák z Durbanu Kevin Curren už v barvách USA ve finále Wimbledonu.

Dosud největším Andersonovým úspěchem v New Yorku bylo čtvrtfinále před dvěma lety. Letos měl cestu usnadněnou, až do finále nenarazil na nikoho z první světové desítky.

Proti Carreňovi nezačal dobře, udělal spoustu nevynucených chyb a prohrál první set. Ale od druhého se začal prosazovat tvrdým servisem a dvanáctého nasazeného Španěla, který dosud neztratil ani set, za necelé tři hodiny udolal.

The 2017 @usopen finalists, circa 1998 #throwback : @kandersonatp #ATP #tennis #usopen #Anderson #Nadal

Příspěvek sdílený atpworldtour (@atpworldtour),

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme