Mužský pavouk Roland Garros je bez Čechů, Veselý vypadl s Bautistou-Agutem

Poslední český zástupce v mužské dvouhře French Open vypadl ve třetím kole. Jiří Veselý hladce ve třech setech nestačil na Španěla Roberta Bautistu-Aguta 3:6, 4:6 a 3:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý se loučí s Roland Garros.

Jiří Veselý se loučí s Roland Garros. | Zdroj: Reuters

Z devíti českých zástupců, kteří letos hráli dvouhru na Roland Garros, zůstává v soutěži už jen Karolína Plíšková. Turnajovou dvojku, která se v případě postupu do finále stane světovou jedničkou, čeká zápas 3. kola v sobotu.

Třiadvacetiletý Veselý hrál třetí kolo French Open poprvé a v úvodu nemohl zaměřit forhend do dvorce. Prohrával tak rychle 0:3. Sice srovnal, ale po druhé ztrátě servisu v sedmé hře mu už Bautista další zvrat v sadě nedovolil.

I ve zbytku duelu se Veselý pral s nenápadnou, ale precizní hrou světové osmnáctky. Španěl se výborně pohyboval a hrál míče s ideální razancí a délkou. Nepotřeboval ohromující údery, aby sbíral bod po budu.

Levou rukou hrající Veselý, který se potýkal s virózou, si zavolal po páté hře druhé sady fyzioterapeuta. V dusném dni ale energii potřebnou k obratu nenašel. Udělal přesně 40 nevynucených chyb - dvakrát víc než soupeř.

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Bautista (17-Šp.) - Veselý (ČR) 6:3, 6:4, 6:3, Raonic (5-Kan.) - García-López (Šp.) 6:1, 1:0 skreč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme