Na Laver Cup i bez lístků. Dobrovolníci viděli zákulisí turnaje jako jedni z prvních

Praha hostí nejlepší tenisty historie a spolu s nimi také spoustu fanoušků z celého světa. Vidět Rogera Federera či Rafaela Nadala v jednom týmu v premiérovém ročníku Laver Cupu bylo snem mnoha lidí, a nevzdali se ho ani ti, kteří nesehnali lístky.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Losování Laver Cupu by se bez dobrovolníků v zákulisí neobešlo

Losování Laver Cupu by se bez dobrovolníků v zákulisí neobešlo | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Jsme fanoušci tenisu. Manžel hrál x let, já plavala. Je neskutečné, že se něco jako Laver Cup odehrává v České republice. Nic většího v Praze ještě nebylo,“ doplňují se pro Radiožurnál Hana a Jakub Hůzovi.  Fanoušci z Brna jsou zároveň někdejší republiková šampionka v plavání a tenista.

Federer: V týmu Evropy jsou vůdci i hladoví kluci, Tomáš může hrát klíčovou roli

Číst článek

Koupit lístky se jim nepovedlo, a tak hledali cestu, jak se hvězdám přiblížit. „Pracovali jsme na tom rok,“ přiznává Hana Hůzová. Oba manželé na sobě mají černá trička s nápisem Laver Cup a v libeňské hale pracují jako dobrovolníci.

Jako jedni z prvních tak viděli třeba černý kurt nebo velkými portréty ozdobenou chodbu, kterou tenisté vstupují na dvorec ze šaten, ale prozradit nic nemohli, nesmějí fotit, natož pak něco vystavovat na sociálních sítích.

I když třeba Hana z legrace říkala, že by jí fotka s Federerem snad i za ztrátu akreditace stála. „Viděli jsme tu Rogera projít,“ přiznává.

„Kamarádi říkají, že očekávají spíš exhibici, než že by si dávali do těla. Ale já si myslím, že to bude fakt na krev,“ přemýšlí o premiéře Laver Cupu ze svého tenisového pohledu Jakub Hůza, a teď v libeňské hale to může od pátku do neděle srovnávat s realitou.

Berdych si první den zahraje s Nadalem

Jako dobrovolník bude mít i spoustu povinností, ale do hlediště se občas dostane. Stejně jako manželka Hana. Zápasy uvidí, ale samozřejmě nesmějí domů na plochu.

Jako první uvidí Chorvata Marina Čiliče a Američana Francese Tiafoea, kteří v pátek od 13:00 v pražské O2 areně premiérový ročník rozehrají. Ve druhé dvouhře úvodního hracího dne se střetnou Rakušan Dominic Thiem a Američan John Isner.

Představí se také domácí jednička Tomáš Berdych, který se ve dvojici s prvním hráčem světa Španělem Rafaelem Nadalem postaví ve čtyřhře proti australsko-americkému páru Nick Kyrgios, Jack Sock.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme