Na Prague Open tenistek bude česká špička včetně Kvitové či Plíškové

Poprvé po sedmi letech by se měla Petra Kvitová představit na turnaji v Česku. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu je podle očekávání podobně jako Karolína Plíšková mezi přihlášenými na J&T Banka Prague Open, které se uskuteční od 30. dubna do 5. května na antuce ve Stromovce.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová do Prahy přivezla trofeje ze dvou vyhraných turnajů - z Petrohradu a z Dauhá.

Petra Kvitová do Prahy přivezla trofeje ze dvou vyhraných turnajů - z Petrohradu a z Dauhá. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

S devátou hráčkou žebříčku WTA Kvitovou se představí česká špička. Hrát by měly aktuální světová šestka Karolína Plíšková, Lucie Šafářová, Barbora Strýcová, Markéta Vondroušová, Kateřina Siniaková a loňská finalistka Kristýna Plíšková.

„Těší mě, že turnaj je stále populárnější a díky úspěšným ročníkům se přihlásila kompletní česká špička. Diváci na Spartě uvidí minimálně sedm domácích hráček a hlavním lákadlem budou fedcupové reprezentantky z první světové desítky Karolína Plíšková a Petra Kvitová," řekla ředitelka turnaje Petra Černošková.

Navrátilová: BBC platí McEnroeovi za podobnou práci desetkrát víc

Číst článek

Osmadvacetiletá Kvitová se na antuku v pražské Stromovce vrátí poprvé od května 2011. Tehdy ještě na akci kategorie ITF prohrála ve finále se Slovenkou Magdalenou Rybárikovou a o měsíc a půl později poprvé ovládla slavný Wimbledon.

V pavouku turnaje na Spartě měla být Kvitová už loni, ale kvůli vážnému zranění prstů a nervů levé ruky z prosince 2016 nastoupit nemohla. Turnaj okruhu WTA v Praze hrála v roce 2009 a na Štvanici tehdy vypadla ve 2. kole.

Titul přijede do metropole obhajovat loňská překvapivá šampionka Mona Barthelová z Německa. Mezi přihlášenými jsou Švýcarka Belinda Bencicová, Australanka Samantha Stosurová, Chorvatka Donna Vekićová nebo Italka Camila Giorgiová.

Vstup do hlediště bude pro fanoušky zdarma s výjimkou finále. „Výtěžek ze vstupného na finále věnujeme na charitativní účely," řekla Černošková.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme