Na příjmení Korda je tenista Sebastian pyšný. Snaží se, aby bylo dále spojováno s nejlepšími výsledky

Petr Korda hrál tenis v Paříži mnohokrát, před čtvrt stoletím dokonce ve finále Roland Garros. Sebastian Korda je na antukovém grandslamu poprvé, na svého otce je náležitě hrdý a na jméno pyšný.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Zdroj: Reuters

„Miluju být Korda. Jsme si strašně blízko celá rodina, pomáháme si a je to dobré,“ přiznává Sebastian Korda, který je na svém prvním tenisovém turné v Evropě. Přes Rakousko, Itálii a tréninkový pobyt ve Španělsku to vzal na Roland Garros, kde úspěšně vstoupil do svého prvního evropského grandslamu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenista Sebastian Korda je pyšný na své příjmení.

Člověk by čekal, že jako Američan bude mít radši spíš betonové kurty nebo pro Floridu typickou šedozelenou antuku, ale Sebastian Korda je moc rád na té zdejší červené antuce.

„Já strašně miluju červenou antuku, když jsem byl malý, tak jsem na ní hrál, ale turnaje jsem nikdy. Mám to rád, je to můj nejlepší povrch.“

A líbí se mu i ve městě, které teď pozná trochu jinak než jen z přestupů při cestování letadlem. „Jediné, kde jsem tady byl, bylo letiště. Ne, strašně se mi tady líbí, hodně lidí se dívá na tenis,“ říká Sebastian Korda, mezi zápasy v Paříži se snaží myslet i na školu, na dálku dělá úkoly z angličtiny či matematiky, ale pochopitelně, mnohem důležitější je teď pro něj, aby nedělal tenisové chyby.

Návštěva prarodičů 

Jako sedmnáctiletý už sbírá body mezi dospělými, a tak může nějakých zkušeností využít v mladší kategorii a třeba vylepšit loňské osmifinále z New Yorku, kde hrál grandslamovou juniorku úplně poprvé. „Můj první grandslam na antuce, tak si to žiju, hraju docela dobře, tak uvidíme.“

Na druhou stranu, když se nezadaří, aspoň se dřív podívá za prarodiči do Česka, kde jako malý střídavě žil, ale kde už podle svých slov čtyři roky nebyl. „Hodně dlouho, ale po Roland Garros tam pojedu za babičkou a dědečkem a budu si tam užívat.“ A jak dlouho se v Česku zdrží? Myslím asi dva týdny a pak pojedu do Londýna, kde budu hrát Roehampton a Wimbledon,“ prozrazuje své nejbližší plány talentovaný tenista Sebastian Korda.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme