Naději si nedávám, říkala Kvitová. Teď je ale prestižnímu turnaji v Ču-chaji blízko

Tenistka Petra Kvitová i ve své nejsložitější sezoně potvrzuje dvě pravidla. Zaprvé se jí ve Východní Asii daří a zadruhé poráží své krajanky. Po dvousetové výhře nad Barborou Strýcovou je v čínském Pekingu v semifinále a ne tak daleko od cíle, kterému se ještě nedávno smála.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Po vydařeném US Open a před cestou do Asie se Petra Kvitová smála představě, kterou jí nabídli novináři, že jí stačí "trefit" jeden velký turnaj v Číně a může se dostat na turnaj do Ču-chaje. Tam se dostane dvanáct nejlepších tenistek, které se nekvalifikují na Turnaj mistryň do Singapuru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová si může sezonu ještě protáhnout turnaje v Ču-chaji

„Půl roku jsem nehrála. Nedávám si příliš nadějí, že bych se tam dostala,“ říkala nedávno Kvitová Radiožurnálu. Pozice zaručující start v Ču-chaji už tak daleko ale nejsou. V případě další výhry v Pekingu by české tenistce scházela necelá stovka bodů. Navíc pořadatelé ještě drží volnou kartu pro dvanáctou účastnici finálového turnaje.

Ten se koná první listopadový týden, a komu onu kartu dají, zatím pořadatelé neprozradili. „Buď skončím sezonu dřív anebo ne,“ nedělala si starosti Kvitová s tím, co bude. Ostatně přáním tenistky i celého týmu je kvalitně se připravit na novou sezonu.

Všechno v té aktuální bylo vzhledem k těžkému začátku bonusem nad plán. Kdyby to ale s finálovým turnajem v Ču-chaji přeci jen vyšlo (loni tam vybojovala titul), měla by šanci, že bude do nového roku vstupovat z výrazně lepší žebříčkové pozice.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme