Náš začátek byl pomalejší, litoval po prohře Berdych. Lístky na Laver Cup šlo sehnat pod cenou

Tenisté Evropy vedou po úvodním dni Laver Cupu nad výběrem světa 3:1 na zápasy. Všechny duely přitom rozhodovaly tie-breaky, byly vyrovnané a tenisté předváděli to nejlepší, co uměli. O to spokojenější museli být ti, kteří se nelekli nepříliš atraktivního úvodu programu a levně si pořídili vstupenky přímo před halou.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Bedych během čtyřhry s Rafaelem Nadalem

Tomáš Bedych během čtyřhry s Rafaelem Nadalem | Foto: David Černý | Zdroj: Reuters

„Začátek byl z naší strany lehce pomalejší. Škoda, že jsme se nedokázali dostat do stavu 3:3, pak jsme se začali zlepšovat a v závěru to bylo strašně vyrovnané utkání, bylo to o jednom či dvou míčích. Je to škoda, ale byl to dobrý zápas,“ řekl Radiožurnálu po svém úvodním vystoupení na Laver Cupu Tomáš Berdych.

Tiebreaková mánie na úvod Laver Cupu. Body pro Evropu získali Čilić, Thiem i Zverev

Číst článek

Po krátké rozehrávce se Tomáš Berdych s Rafaelem Nadalem na kurtu rozkoukávali. Rychle přišli o podání i první set. Ten druhý ale proti Jacku Sockovi a Nicku Kyrgiosovi urvali v tie-breaku. O první bod pro tým světa tak rozhodla až zkrácená hra do deseti bodů.

„Soupeři měli tvrdý servis a navíc v minulosti hráli spolu. Tomáš hrál postupem času lépe, já také. Byla to dobrá příprava na sobotu, kdy se každá výhra počítá za dva body,“ doplnil Rafael Nadal.

V sobotu O2 arena uvidí největší hvězdy. Za Evropu nastoupí Roger Federer, Rafael Nadal a Tomáš Berdych, za zbytek světa pak Nick Kyrgios, Sam Querrey a Jack Sock. Už by se tak nemělo stát, že vstupenky půjdou sehnat pod cenou od překupníků.

Před úvodními dvouhrami totiž mezi stanicí metra a halou stály desítky lidí, kteří se snažili prodat lístky. Většinou pod cenou, nejlevněji i za 500 korun, tedy ani ne za polovinu původní ceny v oficiálním předprodeji.

Navzdory překupníkům se na první dvouhry hala zaplnila velmi slušně a na večerní program už lístky sehnat nešlo.

„Tohle je moje první příležitost hrát za Evropu a podpora od diváků byla výborná. Stejně jako slavit každý úspěch s týmem vedle kurtu. V sobotu ale budeme diváky potřebovat ještě více,“ láká návštěvníky Rafael Nadal.

Martin Charvát, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme