Návrat antukového krále. Nadal smetl Wawrinku a podesáté vyhrál French Open

Vyhrál jubilejní desátý pařížský grandslam. Španělský tenista Rafael Nadal ve finále French Open smetl Švýcara Wawrinku ve třech setech. Na kurtu strávil jen lehce přes dvě hodiny. Jednatřicetiletý vyhlášený antukář se zároveň stal novou světovou dvojkou a celkově se raduje ze svého patnáctého vítězství na grandslamu.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž (Aktualizováno: 17:55 11. 6. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohár mušketýrů se vrátil do rukou španělského tenisty Rafaela Nadala.

Pohár mušketýrů se vrátil do rukou španělského tenisty Rafaela Nadala. | Zdroj: Reuters

Rafael Nadal vyprovodil Wawrinku z kurtu po dvou hodinách a šesti minutách. Zvítězil po setech 6:2, 6:3 a 6:1. V Paříži se radoval poprvé od roku 2014. O sezonu později jej ve čtvrtfinále vyřadil pozdější vítěz Novak Djoković a loni se musel kvůli zranění zápěstí z French Open odhlásit.

Španěl se stal vůbec prvním tenistou v historii, který se na jednom grandslamu radoval desetkrát. „Děkuji moc, jedná se o neuvěřitelný okamžik. Přemáhají mě emoce, ale chtěl bych poděkovat všem přítomným za to, jak jste fandili," uvedl v rozhovoru na kurtu hned po zápase rodák z Manacoru.

„Pocit z turnaje nemůžu popsat. Nervozita a adrenalin, které cítím, se nedají s ničím jiným porovnat. French Open je nejdůležitější turnaj mé kariéry," řekl v návalu emocí jednatřicetiletý tenista.

Nadal oplatil Wawrinkovi tři roky starou porážku z finále v Australian Open, kde se spolu v posledním utkání turnaje střetli poprvé. Ve čtyřech setech se radoval Švýcar.

Wawrinka sehrál své čtvrté grandslamové finále a poprvé z něj odešel jako poražený. „Rafo, chci ti poděkovat. Byl jsi moc dobrý. Jednalo se o výjimečný zápas. Já si finále takhle nepředstavoval, přesto děkuji svému týmu," prohlásil dvaatřicetiletý Švýcar.

Kopii trofeje předal Nadalovi symbolicky jeho strýc Toni Nadal, který jej trénuje už od roku 1990. 

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříž (antuka, dotace 12 780 000 eur):

Muži:
Dvouhra – finále:
Nadal (4-Šp.) – Wawrinka (3-Švýc.) 6:2, 6:3, 6:1

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme