Navrátilová se v šatně málem rozbrečela, prozradila Kvitová. Množí se jí pozvánky na kávu

Po pěti měsících se Petra Kvitová vrátila k tenisu, i když její levá ruka ještě nefunguje úplně stejně jako dřív. Sice v ní drží raketu, ale nedokáže ji zmáčknout tak, jak by chtěla. Ani nezvládne dlaň zatnout v pěst. Přesto je po návratu na kurty šťastná a vděčná lékařům, kteří jí pořezané prsty spravili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Objetí Petry Kvitové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou po zápase

Objetí Petry Kvitové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou po zápase | Zdroj: Reuters

Tiskovou konferenci v Praze zahájila poděkováním doktoru Radku Kebrlemu. Lékař z Ústavu chirurgie ruky dostal od Kvitové tričko a pozvánku, aby společně s manželkou navštívil nejslavnější turnaj ve Wimbledonu, který v podstatě navazuje na grandslam v Paříži.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová pozvala lékaře Radka Keberleho na grandslam do Wimbledonu

Kebrle přitom ještě před pár měsíci myslel, že se Kvitová jen tak na kurt nevrátí. „Na ruce byla poměrně silná jizva. Navíc začala otékat a tuhnout. Naštěstí se potom vše překlopilo a začalo fungovat, jak jsme chtěli," říkal Radiožurnálu lékař.

Kvitovou nakonec fanoušci viděli už na French Open. Vítali ji i spoluhráčky a velké tenisové osobnosti. „Dostala jsem spousty pozvání na kávu. Když bude čas, ráda zajdu. Martina Navrátilová mě přišla obejmout do šatny a řekla, že jestli začne mluvit, rozbrečí se," vyprávěla dojemné momenty rodačka z Bílovce. Boris Becker dokonce viděl i jizvu, kterou Kvitová nikomu neukazuje. Prý možná časem.

Česká tenistka se v uplynulých měsících připravovala mimo kurt. Pět měsíců bez zápasu pro ni nakonec nebylo zas tak dlouhých. „Docela mi to uteklo. Pořád jsem se snažila něco dělat s Davidem (trenérem Vydrou – pozn. red.), něco na fyzičce. Do toho jsem v Praze začala studovat vysokou školu," popisovala šestnáctá hráčka tenisového žebříčku WTA.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme