Nejlepší vítězství roku, září Rosol. Tenisté mohou slavit už po čtyřhře

Čeští tenisté vedou po úvodním dni daviscupové baráže v Nizozemsku 2:0 na zápasy. Na pětisetovou výhru Jiřího Veselého v Haagu navázal i Lukáš Rosol, který se po dalším maratonském utkání radoval z nejsladšího vítězství v této sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Lukáš Rosol

Český tenista Lukáš Rosol | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Podle mě jsem za celý rok neporazil nikoho ze stovky. A tohle je první hráč tenhle rok, takže je to asi nejlepší vítězství roku,“ radoval se pro Radiožurnál Lukáš Rosol.

Jeho radost po výhře nad domácí jedničkou Robinem Haasem byla o to větší, že se ještě v týdnu vůbec necítil dobře, kvůli viróze den před zápasem ani pořádně netrénoval. A zvažoval, že by raději nehrál, nakonec proti nizozemské jedničce nastoupil a udolal ji v pěti setech.

Dvě pětisetové bitvy. Jiří Veselý i Lukáš Rosol zvládli první utkání v baráži Davis Cupu

Číst článek

„Hráli jsme spolu už hodně zápasů, za ty roky se známe. Vždycky to byly velké boje a ten zápas znovu potvrdil, že jsme to ani jeden nechtěli vzdát, bojovali jsme až do konce. Ke konci měl brejkboly, nedal je, bylo to nahoru dolů, ale nakonec jsem ten poslední míček udělal já,“ dodal.

Zápas trval tři a půl hodiny. V rozhodujícím setu měl Rosol k dispozici brejk, jenže při vlastním podání za stavu 5:3 ho nepodrželo podání a soupeř srovnal. Vyšel až druhý pokus.

„Kdybych za sebou měl nějaké vyhrané zápasy, o které se můžu po psychické stránce opřít, odehrál bych to úplně v klidu. Bohužel doservírování nevyšlo, cítil jsem tu tíhu a on neměl co ztratit. Bohužel jsem to nedohrál, naštěstí se mi povedl poslední gem,“ přemýšlí aktuálně až 192. hráč světa.  

Ani sebevědomí nemohl mít vzhledem k celkově nepovedené sezóně nijak vysoké, ale kapitán mu věřil.

„Byl jsem od prvního dne přesvědčený, že v pátek musí hrát Lukáš. I po těch výsledcích na turnajích, ale Davis Cup je jiný. Hraje za tým, za Českou republiku, to má rád. Ani při trénincích se mu nedařilo asi do středy, ale dal si říct,“ prozradil kapitán Jaroslav Navrátil proč i tentokrát Lukáš Rosol dosáhl v týmové soutěži na své maximum.

„Máme týmu co vracet, za ten týden, jak se o nás stará, jaká je tu atmosféra. Mám rád týmové soutěže, ať už je to Bundesliga nebo zápasy v Davis Cupu, vždycky mě tu posune o level dál,“ těšilo Lukáše Rosola po výhře nad Haasem 7:5 v rozhodujícím setu.

A protože Jiří Veselý před tím také v pěti sadách udolal domácího De Bakkera, mohou si čeští tenisté zajistit už v dnešní čtyřhře záchranu v elitní skupině Davisova poháru.

Jaroslav Plašil, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme