Nejpřekvapivější hráčka v semifinále French Open. Jelena Ostapenková zastupuje novou generaci hráček

Na tenisové špičce se rýsuje několik nových talentovaných hráček. Všechny spojuje rok narození 1997. V semifinále Roland Garros se proti Timee Bacsinszké představí právě jedna z nich, Jelena Ostapenková.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelena Ostapenková na French Open

Jelena Ostapenková na French Open | Zdroj: Reuters

Rok 1997 přinesl mimo jiné oscarovou výhru filmu Kolja, vynález Tamagoči ale hlavně, z hlediska tenisového fanouška, se narodilo několik talentovaných hráček. Právě jedna z nich Lotyška Jelena Ostapenková bude hrát semifinále French Open.

„Myslím, že náš ročník 1997 je velmi silný, s řadou hráček v elitní stovce i padesátce, takže možná jsem součástí nějaké nové generace," řekla pro Radiožurnál Ostapenková.

Připomíná tak silný ročník, kam kromě ní patří ještě Ruska Daria Kasatkinová nebo Chorvatka Ana Konjuhová. Ty všechny jsou vítězky juniorských grandslamů.

V roce 2014 dokázaly ovládnout Kasatkinová Roland Garros a Ostapenková Wimbledon. O rok dříve vyhrála na Australian Open a US Open Konjuhová.

Úspěchy už si tyto hráčky připsaly i mezi dospělými. Ruska dokázala zvítězit letos na svém prvním turnaji na WTA v Charlestonu, kde ve finále porazila právě Ostapenkovou.

„Když jsem přijela, tak jsem nečekala, že budu v semifinále, ale dokázala jsem se zlepšovat, a přesvědčila se, že všechno je možné," popisuje svou cestu turnajem Lotyška.

Výsledky hráček z ročníku 1997 mohou být nadějí i pro mladší tenistky. Například pro Češku Markétu Vondroušovou, která Lotyšce podlehla před třemi roky v semifinále juniorského Wimbledonu.

„Ony se vlastně docela rychle dostaly do špičky. Já jsem s nimi hrála v juniorech, takže je určitě super vidět, že se tam můžeme dostat takhle rychle," cítí naději i česká hráčka.

Jaroslav Plašil, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme