Některé emoce by měly zůstat fanouškům utajeny, myslí si tenistky a volají po změně pravidel

Videa rozhovorů mezi tenistkami a trenéry bývají hitem internetu. Fanoušci vidí emoce a díky ruchovým mikrofonům sem tam slyší i hádky nebo jadrné výrazy. Některé hráčky na to ale nejsou pochopitelně pyšné, a proto teď volají po změnách pravidel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Barbora Strýcová

Tenistka Barbora Strýcová | Foto: Reuters | Zdroj: Reuters

Asi jste to také párkrát viděli, trenér přiběhne během zápasu k tenistce na lavičku a ta ho v lepším případě neposlouchá, v tom horším se s ním pohádá nebo mu slušně řečeno poví, ať zavře ústa, jako to nedávno předvedla přední světová hráčka Muguruzzaová ze Španělska.

Právě takové soukromé hovory by ale měly být fanouškům utajeny, myslí si některé profesionálky, třeba i Barbora Strýcová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Některé emoce v tenise by měly zůstat fanouškům utajeny, myslí si tenistky

„V podstatě to se mi stalo v Miami. Mluvila jsem s trenérem a pocity, které mu sděluju, jsou pocity k němu a on říká svoje pocity. Myslím, že tohle by neměl nikdo nikdy slyšet akorát pak z toho vznikají články o tom, že Strýcová je taková a maková. Lidi si ale nedokážou představit, jak se cítíme na kurtu, jak jsme pod tlakem. A neumíme myslet na to, že tady je mikrofon a že se teď musíme držet. Ale já se nechci držet, jako když mluvím teď vámi, já mu chci říct svoje pocity a myslím, že on court koučink by se měl zrušit,“ uvedla Strýcová pro Radiožurnál.

Barbora Strýcová tak rozhodně podpoří iniciativu Rusky Anastaziji Pavljučenkovové, která i kvůli nedávným případům z Miami volá po zrušení pravidla o návštěvě trenéra na kurtu.

Chce o tom s tenistkami na okruhu WTA mluvit, a minimálně dosáhnout odstranění ruchových mikrofonů z blízkosti hráčských laviček. O svých plánech se nedávno svěřila domácímu serveru championat.ru, ale už teď je zřejmé, že nemusí mít stoprocentní podporu.

VIDEO: Jsem trapná! Strýcovou ničila dominance její kamarádky Plíškové

Číst článek

„Myslím, že si tam neříkáme zase takové tajnosti. Lidi to zajímá, mě osobně to také zajímá a vadí mi, když tam třeba do toho skočí reklama a neslyším, co si tam trenér s hráčkou řekli. Je to jenom dobře pro tenis takové věci, je to v basketu, v jiných sportech, takže proč ne,“ myslí si třeba špičková deblistka Andrea Hlaváčková. I proto třeba Barbora Strýcová tuší, že mohou být jakékoli změny obtížně proveditelné.

„Proč to nezůstane při starém. Hrát v bílém, chňapky za sukněmi, to je prostě fajn. Prostě mělo by to jít spíš do retra než do moderna,“ zasnila se Barbora Strýcová. 

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme