'Nemůžu se dočkat, až si tady zahraju.' Roger Federer je v Praze a připravuje se na Laver Cup

Nejúspěšnější tenista profesionální éry Roger Federer dorazil do Prahy. Vítěz devatenácti grandslamových titulů je jednou z hlavních tváří nového Laver Cupu, který chce pro tým Evropy a kapitána Björna Borga o víkendu vyhrát.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer na Staroměstském náměstí

Roger Federer na Staroměstském náměstí | Foto: Filip Jandourek

Když někdo v hale ruzyňského letiště zavolal „už jde,“ jedna z fotografek se přistihla, že dává ruce k tělu a staví se do pozoru, místo aby okamžitě sahala po spoušti. I tato krátká historka může vděčně dokumentovat, jak výjimečná osobnost do Prahy dorazila.

Bude pořád o co hrát, těší se Rod Laver. Pražský turnaj zavádí originální pravidla

Číst článek

„Nemůžu se dočkat, až uvidím, jak bude vypadat hala, jaký bude kurt, protože vím, že se chystá i něco speciálního. Je hezké být zpátky v Praze. To město miluju a nemůžu se dočkat, až si tady zahraji,“ řekl šestatřicetiletý Federer.

Hrát bude od pátku do neděle, trénovat ale začne už dřív a také se ve středu odpoledne setká s fanoušky při slavnostním zahájení na Staroměstském náměstí, kde byl i při své první návštěvě Prahy kvůli Laver Cupu.

„Snad zase dorazí hodně lidí, to bude fajn,“ přál si Federer, který bude v centru města bydlet společně s celým týmem - výběr Evropy obsadil jeden z hotelů u Karlova mostu, sestava zbytku světa bude žít také dohromady, ale na jiném místě.

Povahy obou kapitánů prý garantují, že budou brát tenisté novou soutěž vážně a že k ní nepřistoupí jako k exhibici. „Někdo tomu tak říká, ale já nemám slovo exhibice v tomto spojení rád. Bude to víc. Hrajeme ve jménu Roda Lavera, Borg bude chtít vyhrát, McEnroe nerad prohrává, i když vnímá, že my jsme favority, pro mě osobně by získat první Laver Cup pro tým Evropy hodně znamenalo. Je to hlavní cíl. Nepřijel jsem prohrát, ale vyhrát. Snad budu hrát dobře," doufá Roger Federer.

Pokud se mu to povede, uslyší o tom i v řeči, které rozumí jeho slovenská manželka Mirka. „Když jsem teď vycházel, tak jsem si to hned uvědomil, jasně, to je čeština, je to podobné, jako když slyším Mirku, jak mluví v domácnosti s dětmi. Není to stejné jako slovenština, ale myslím si, že žena rozumí všemu,“ prozradil Roger Federer s tím, že děti tentokrát zůstanou doma a žena dorazí na víkendové zápasy.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme