Nepomohla ani půlmilionová odměna. Osm měsíců po napadení Kvitové nemá policie pachatele

Přes 300 podnětů od lidí zatím nestačilo. Policisté stále pátrají po muži, který loni v prosinci napadl tenistku Petru Kvitovou v jejím prostějovském bytě. Agresor může jít až na 12 let za mříže. Za informace, které ho pomůžou vypátrat, je vypsaná půlmilionová odměna. Na kurty se Petra Kvitová vrátila před třemi měsíci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„To, co se jí stalo, byl velmi vážný zásah do života. Byl by to velmi vážný zásah do života každého z nás. Asi si to nedokáže představit nikdo, kdo neměl nůž na krku při loupežném přepadení. Takže Petra je pochopitelně velmi ráda, že to dopadlo, jak to dopadlo, že hraje tenis,“ řekl Radiožurnálu mluvčí tenistky Karel Tejkal.

Kvitová podle mluvčího nepřestává spolupracovat s kriminalisty a věří, že se podaří útočníka dopadnout.

To nejhorší mám za sebou, vzkazuje Kvitová. Po přepadení má zraněnou levou ruku

Číst článek

To se ale stále nepovedlo a policisté podle mluvčí Jitky Dolejšové hledají další svědky. „Občané se nemusí soustředit pouze na popis a identikit pachatele, ale mohou si vzpomenout i na některé další věci, které se v souvislosti s přepadením sportovkyně dozví. Doposud jsme obdrželi přibližně 300 podnětů,“ přiblížila Dolejšová.

Kriminalisté měli vyšetřování uzavřít v červnu, kdy uplynula zákonná lhůta. Státní zástupce ji však prodloužil.

Zraněná Petra Kvitová | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Případ se stal loni, čtyři dny před Vánoci. Do prostějovského bytu Kvitové se dostal útočník s nožem a tenistce pořezal ruku, ve které drží raketu.

I teď podle Tejkala kvůli zranění rehabilituje. „Má sérii speciálních cviků na svou zraněnou levou ruku, které prakticky bude muset dělat, jsou to spíš takové protahovací, udržovací cviky, do konce života,“ dodal Tejkal.

Ránu měla sportovkyně na všech prstech. Řez jí přetnul dva nervy a sedm šlach.

Alena Hesová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme