'Neshodli jsme se na strategii mého vývoje.' Plíšková ukončila spolupráci s trenérem Kotyzou

Světová tenisová čtyřka Karolína Plíšková je bez trenéra. Po necelém roce ukončila spolupráci s koučem Davidem Kotyzou. Nového kouče má nedávná světová jednička oznámit nejpozději na začátku příští sezony.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Matthew Stockman | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Panu Kotyzovi děkuji za vše, co pro mě udělal. Důvodem ukončení spolupráce nejsou sportovní výsledky. V některých ohledech se naše názory a pohled na věc rozcházely. Neshodli jsme se na strategii mého dalšího tenisového vývoje,“ vysvětlila Karolína Plíšková své rozhodnutí v tiskové zprávě.

Karolína Plíšková se chystá na turnaje v Asii. Na nich si chce zajistit Turnaj mistryň

Číst článek

Spolupráci s Davidem Kotyzou zahájila lounská tenistka v prosinci 2016 poté, co Jiří Vaněk odešel k Petře Kvitové. Během spolupráce s Kotyzou vybojovala tituly v australském Brisbane, katarském Dauhá a anglickém Eastbourne. Jako první hráčka v historii samostatné ČR se stala světovou jedničkou, po nedávném US Open ji vystřídala Garbiňe Muguruzaová.

„Za celý tým přejeme Davidovi hodně štěstí v jeho další práci a zůstáváme dál v přátelském kontaktu. Prioritou je teď úspěšné dokončení aktuálního ročníku, kvalifikace na turnaj mistryň v Singapuru, což je vrchol sezony, ke kterému se upínáme,“ dodal manažer a snoubenec Plíškové Michal Hrdlička.

Jméno nového trenéra chce Karolína Plíšková oznámit nejpozději na začátku nové sezony.

„S Karolínou to byla příjemná práce a věřím, že to pro ni do další kariéry bylo přínosné. Budu jí samozřejmě dál držet palce,“ uvedl čerstvě padesátiletý trenér David Kotyza.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme